Ionuţ Radu, încă o gafă cu care a şocat Italia: Şi-a „îngropat“ şi noua echipă. Reacţia antrenorului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Radu a încasat cinci goluri în primele sale două meciuri, la Cremonese
Ionuţ Radu a încasat cinci goluri în primele sale două meciuri, la Cremonese

Cândva, Ionuţ Radu era considerat următorul titular din poarta naţionalei României, după prestaţiile sale foarte bune cu reprezentativa U21, la Euro 2019. Acum, la 25 de ani, goalkepeer-ul ajuns la Cremonese traversează un moment groaznic din punct de vedere sportiv.

Ionuţ Radu a fost „lipit“ de bancă, la Inter Milano, în sezoanele 2020-2021 şi 2021-2022 în care a fost rezerva veteranului Samir Handanovici (38 de ani). Nu pentru că antrenorul ar fi avut ceva cu el, ci pentru că, într-adevăr, Ionuţ Radu nu era pregătit pentru a fi titular la o echipă care se bătea la titlu în Italia.

De altfel, spre finalul sezonului trecut, în singurul său meci din Serie A – Handanovici s-a accidentat – Ionuţ Radu a „îngropat“ Inter, aflată în lupta pentru titlu cu AC Milan, cu această gafă şocantă din meciul cu Bologna:

Din cauza acestei erori, Bologna a marcat golul victoriei, de 2-1, iar Inter a pierdut, ulterior, titlul în Serie A.

Aşa cum era de aşteptat, partida cu Bologna a fost ultima pentru Ionuţ Radu, în tricoul celor de la Inter. El a fost transferat, în vară, la Cremonese, nou-promovată în Serie A. Aici, Ionuţ Radu e coleg cu Vlad Chiricheş, transferat la Cremonese de la Sassuolo, la rândul său.

Din păcate, duminică seară, în prima etapă din Serie A, Cremonese a bifat un meci de coşmar. Cu Ionuţ Radu şi Chiricheş printre titulari – stoperul român a fost schimbat la pauză – formaţia pregătită de Massimiliano Alvini (52 de ani) a fost învinsă de Fiorentina, în deplasare, scor 3-2. Dureros a fost faptul că golul victoriei gazdelor a venit, în minutul 90+5, după o gafă monumentală comisă de Ionuţ Radu, după cum se poate vedea mai jos:

După această fază şocantă, antrenorul Massimiliano Alvini a ţinut să-şi susţină elevul: „I-am spus lui Ionuţ Radu să ţină capul sus. Greşeala aia nu există. Sunt foarte mulţumit de prestaţia lui. E un mare portar căruia i s-a dat o etichetă pe care nu o merită (n.r. - portar care gafează)“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite