Ion Ţiriac vede în Ungaria un model pentru România: „Au făcut din sport prioritatea numărul 1”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac insistă asupra faptului că România trebuie să îşi schimbe abordarea în managementul sportului, dând exemplu o ţară vecină pentru strategia aplicată.

La cei 80 de ani ai săi, Ion Ţiriac este recunoscut drept un om al declaraţiilor fără ocolişuri. Cel mai recent, Ppreşedintele Federaţiei Române de Tenis a vorbit despre sportul românesc, pe care l-a „diagnosticat” dur:  

„Domnule, noi nu avem nici antrenori! Îl ştiţi pe Bela Karolyi? El era mare specialist la handbal! El a venit din handbal la gimnastică şi-a făcut ce-a făcut! El n-a inventat nici bârna, nici paralelele. Ci doar cele şase ore până la opt pe zi de muncă de la o vârstă foarte fragedă. Sportul românesc a dispărut! Singura şansă pe care o avem noi este să se uite cineva peste graniţă, la maghiari. (...) 

„Trebuie să începem de la grădiniţă, să semănăm”

Politicienii noşti ar trebui să se uite la acest om pe care-l cheamă Orban, care a făcut din sport prioritatea numărul 1! A băgat bani în infrastructură şi în infrastructura şcolară. Dacă noi nu începem de la grădiniţă să semănăm... Dacă facem ceva azi, o să avem rezultate abia în 2028! Dar dacă nu începem, nu o să avem nimic. Eu voi încerca să fac ceva cu tenisul şi voi încerca să fac o universitate, o facultate de sport. (...) 

„Acum, ne bat toţi”

Mi s-a spus că, în anul 2000, 40 de ţări aveau antrenori români de gimnastică. Şi-am zis să nu ni se întâmple ca la handbal, când eram campioni mondiali în 11 şi şapte, la băieţi şi fete. Noi i-am învăţat pe toţi handbal până când am uitat noi. Şi-au început să ne bată! Acum, ne bat toţi, nu doar ăia pe care i-am învăţat”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite