Huliganii s-au „ciocnit“ pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultraşii stelişti şi cei dinamovişti s-au încăierat de trei ori înaintea partidei de aseară, provocând şi alte incidente prin Braşov. Un derby Steaua – Dinamo nu poate exista fără incidente. Iar când meciul se desfăşoară în provincie, huliganii declanşează adevărate lupte de gherilă pe străzi.

Pentru fani, derby-ul a început încă de dimineaţă. Dinamoviştii, în jurul orei 10.30, şi steliştii, două ore mai târziu, s-au adunat în faţa stadioanelor echipelor favorite pentru a pregăti plecarea către Braşov. Odată ajunşi în oraşul de sub Tâmpa, ultraşii au luat cu asalt terasele, în aşteptarea duelului de aseară. Primele incidente au apărut în jurul prânzului, când fanii dinamo­vişti s-au oprit  pentru un popas la Româneşti, lângă Ploieşti. Iritaţi de prezenţa jurnaliştilor de la Antena 1-Ploieşti, ultraşii roş-albilor au aruncat cu cutii de bere spre reporteriţă,  sub un „potop" de înjurături, deşi în zonă se aflau şi jandarmi.

Trei suporteri ai Stelei au fost reţinuţi, în Piaţa Sfatului, de jandarmi



Incidentele au continuat la Braşov, acolo unde, în jurul orei 15.30, suporterii roş-albaştrilor au fost luaţi la bătaie de jandarmi după ce au aprins o torţă la o terasă. „Măcelul" a început cu adevărat însă pe la ora 17.00, când rivalii s-au „ciocnit" pentru prima oară. Asta chiar dacă circa 900 de forţe de ordine au fost mobilizate pentru a preveni astfel de incidente.

„Războiul" a continuat o oră mai târziu, când grupările s‑au reîntâlnit, însă luptele au fost potolite cu promptitudine de jandarmi. Ultimul conflict de dinaintea meciului s-a înregistrat în jurul orei 18.30, când ultraşii "câinilor", care stăteau la terasă, din grupul condus de Elias Bucurică, au fost atacaţi de 30 de suporteri ai Stelei. Dinamoviştii au ripostat, iar jandarmii au intervenit din nou şi i-au despărţit¨, făcând două cordoane între cele două grupuri.

Dinamoviştii l-au înjurat pe Meme

La stadion, fanii rivalelor au ajuns la un interval destul de scurt, în jurul orei 19.15, însă au reuşit să ocupe tribunele doar după ce-au fost controlaţi la sânge. În arenă, suporterii au continuat conflictul doar verbal. Mihai Stoica a fost înjurat ca la uşa cortului de fanii alb-roşilor, managerul stelist întărâtându-i şi mai tare după ce le-a făcut semn că nu-i aude. 

16 suporteri ai Stelei şi ai lui Dinamo au fost reţinuţi şi urmează să fie sancţionaţi.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite