Handbal stelar: Avem finala Mondialului după două meciuri fantastice în Spania. Când se vor da medaliile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nora Mork (Norvegia) şi colegele sale se pregătesc de finala Mondialului
Nora Mork (Norvegia) şi colegele sale se pregătesc de finala Mondialului

Turneul final a oferit nişte partide cu adevărat electrizante, începând din sferturi. Iar dintre cele două semifinale, prima a fost splendidă, în timp ce, în a doua s-a văzut, totuşi, valoarea superioară a echipei care a pornit în competiţie ca mare favorită la trofeu.

A mai rămas o singură zi cu meciuri de la Mondialul spaniol. A fost o competiţie atât de frumoasă, încât cine a urmărit-o nu poate regreta decât faptul că se încheie parcă prea repede.

Vineri, oraşul Granollers a găzduit cele două semifinale. Cu siguranţă, spaniolii au aşteptat-o, cu sufletul la gură, pe a doua, în care a fost implicată naţionala lor. Meciul mai bun s-a dovedit a fi însă Franţa - Danemarca, prima semifinală. Pentru că a fost o confruntare dramatică, cu răsturnări de scor, decisă la ultima aruncare!

Danezele au condus de la început şi, în prima repriză, scorul a fost egal doar în două rânduri, la 1-1 şi la 2-2. În rest, nordicele au dominat şi, la un moment dat, au avut şi patru goluri în faţă, la 10-6. La pauză, scorul a fost 12-10 în favoarea Danemarcei.

Franţa, „metamorfozată“, a jucat dumnezeieşte!

La modul în care a continuat partida, inclusiv în debutul părţii secunde, nimic nu anunţa ce avea să se întâmple! Pentru că Danemarca a continuat să conducă, inclusiv la patru goluri diferenţă, în două rânduri: la 17-13 şi la 18-14. Treptat însă, a început revenirea Franţei!

Danemarca a condus, ultima dată, cu 21-20. Franţa a preluat conducerea la 22-21. Pentru doar prima dată, în această partidă! Nordicele au egalat (22-22), dar Franţa s-a calificat, incredibil, în finală, la ultima aruncare: 23-22!

Norvegia, mare favorită la titlul mondial

A doua semifinală a fost mult mai liniştită. Pentru că, în ciuda unui efort admirabil din partea Spaniei, care a fost la egalitate cu Norvegia la pauză (11-11), în partea secundă s-a văzut, în mod clar, superioritatea norvegiencelor. Care, după ce au trecut în frunte, la 13-12, nu s-au mai uitat înapoi! 

A urmat o demonstraţie de forţă din partea Norvegiei, favorită la titlul mondial! Mork şi colegele ei au condus chiar şi cu opt goluri (25-17) şi s-au impus, la final, cu 27-21.

Duminică, „Palau d'Esports de Granollers“ va găzdui meciurile pentru medalii, după următorul program:

*Ora 15.30: Danemarca - Spania (finala mică)

*Ora 18.30: Norvegia - Franţa (finala)

Digi Sport transmite live aceste meciuri.

CITEŞTE ŞI:

Calvarul iraniencelor, povestit de o handbalistă: „Soţul are dreptul să te bată o dată pe an“ VIDEO

Handbalul, pe butuci: „Catastrofă! Dedu? Păi, cine pleacă de la 7.000 de euro pe lună?!“ | EXCLUSIV

Neagu, pusă la zid după ce a abandonat naţionala: „Ştiţi ce a vrut să demonstreze?“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite