Halep, uzată la maximum: Simona, la 29 de ani, a ajuns să aibă cifrele unei jucătoare de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona are un total de 43 de meciuri duse la capăt, în 2021 şi în 2020. Adică, mai puţine partide comparativ cu 2019, ultimul an dinainte de pandemie şi de începutul problemelor fizice de care nu mai scapă.

Cine s-a uitat la meciurile Simonei Halep (13 WTA) din ultima perioadă ar trebui să se considere un norocos. Pentru că a asistat la un eveniment rar!

Din păcate, mai ales în acest sezon, de câte ori „Simo“ intră pe teren, principala ei adversară e starea ei fizică şi nu jucătoarea aflată dincolo de fileu. Iar la Cincinnati, în noaptea de miercuri spre joi, Halep nici n-a mai intrat pe teren, pentru confruntarea cu Jessica Pegula (SUA, 27 de ani, 30 WTA). Pentru că, înainte de meci, a apărut o ştire văzută tot mai des, în ultimele luni: Halep s-a retras din turneu. Explicaţia a oferit-o, ulterior, printr-o postare pe Twitter: „Din păcate, o radiografie din această dimineaţă a arătat că am o mică ruptură la adductorul drept şi, din acest motiv, ar fi prea riscant să joc. Mă voi odihni şi voi face totul pentru a fi pregătită de US Open. Pentru fanii din Cincinnati, a fost drăguţ să vă revăd“.

Halep

A crezut că a fost o alarmă falsă. S-a înşelat!

Practic, revenirea Simonei în circuitul feminin, după o absenţă de 92 de zile, s-a rezumat la două meciuri: unul pierdut cu Collins (28 WTA), la Montreal, altul câştigat cu Linette (44 WTA), la Cincinnati. Ambele de câte trei seturi. Doar că în al doilea, au şi apărut problemele medicale, în actul secund, românca având nevoie de intervenţia fizioterapeutului, în al cincilea game. Când a revenit pe teren, „Simo“ a jucat având un bandaj mare pe coapsa piciorului drept. A strâns din dinţi şi a câştigat. Şi, într-o primă fază, a crezut că n-a păţit nimic grav: „Mă simt bine, n-am avut aşa mari dureri, m-am recuperat. A fost doar o contractură, n-a fost întindere sau ceva mai grav. Am ştiut că nu e ca la Roma, acum ştiu cum e să ai o accidentare mai gravă. Deci mă simt OK. Sper mâine să mă simt la fel de bineׅ“. Din păcate, a doua zi, Halep nu doar că nu s-a simţit bine, dar a fost nevoită să se retragă de la „Western & Southern Open“.

Urmează zece zile decisive

Aşadar, pe scurt, Simona are nevoie de încă o perioadă fără meciuri, fără efort intens, pentru a-şi reveni. Din păcate, timpul rămas până la US Open e foarte scurt. La New York, meciurile din turul I sunt programate pentru 30 august. Ceea ce înseamnă că Halep are la dispoziţie zece zile pentru a fi aptă de joc. În caz contrar, va încheia un sezon de coşmar în care, din cauza problemelor medicale, a ratat, pe rând, French Open, Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo, având acum emoţii mari şi pentru participarea la Flushing Meadows (30 august - 12 septembrie). 

Cifrele lui Halep din ultimele sezoane în circuitul WTA

An     Victorii   Înfrângeri Abandonuri / retrageri Meciuri jucate integral

2021    12           5                3                                         17

2020    23           3                0                                         26

2019    43          15                2                                         58

2018    46          10                2                                         56

2017    47           17                1                                         64

2016    45          18                0                                         63

2015    49          17                2                                         66

2014    47          17                2                                         64

Serena

Are cifrele Serenei, care împlineşte 40 de ani

În acest moment, în Top 30 mondial doar două jucătoare au bifat mai puţine partide decât Halep, în 2021!

Vorbim despre Serena Williams (20 WTA), care va împlini 40 de ani, în luna septembrie, şi despre olandeza Kiki Bertens (25 WTA), care şi-a anunţat retragerea din activitate, încă din luna iunie, la doar 29 de ani! Serena a adunat un total de 16 partide, în acest sezon: 12 victorii, 4 înfrângeri, având şi două abandonuri. Bertens, care a evoluat ultima dată la JO 2020, a adunat un total de zece partide, în această stagiune: 2 victorii, 8 înfrângeri. Dacă Williams încă n-a luat în calcul retragerea, în condiţiile în care sora ei, Venus, joacă şi ea la 41 de ani, Bertens, în schimb, a ajuns la concluzia că e momentul să renunţe pentru că accidentările s-au înmulţit.

„Dacă nu ar fi venit COVID, poate aş fi continuat să joc pentru alţi doi sau trei ani, n-am idee. Odată ce iei o pauză şi corpul trebuie să se obişnuiască din nou cu efortul, devine dificil. De ce trebuie să ies din nou pe teren şi să mă chinui cu condiţia fizică, cu accidentarea şi cu felul în care mă simt pe teren, când aş putea sta acasă şi să mă bucur de timpul petrecut? A venit timpul pentru un nou capitol, îl aştept cu nerăbdare“, a spus Bertens.

Ţiriac, rezervat: „Sper să mai joace doi, trei ani“

Revenind la Halep, primul om din tenisul românesc, care s-a arătat rezervat în privinţa recuperării Simonei după problemele ei medicale tot mai dese, a fost Ion Ţiriac (82 de ani). 

„Îmi doresc tare mult ca această sportivă de excepţie să mai stea doi, trei ani, cu toate că jocul s-a schimbat mult în ultimii ani. Sunt nişte fătuci de 17 ani acum... dacă îmi dau o palmă, nu mă ridic două săptămâni! Ca Simona să mai joace, trebuie să-şi refacă fizicul total. Să stea 6, 7, 8 luni, cât e nevoie. Dintotdeauna, Halep avut un fizic senzaţional, dar fragil“, a spus Ţiriac, luna trecută.

Câte meciuri au jucat rivalele Simonei din Top 10, în 2021

Nume (vârstă) Total meciuri

Barty (25 de ani) 42

Osaka (23 de ani) 19

Sabalenka (23 de ani) 52

Kenin (22 de ani) 23

Svitolina (26 de ani) 38

Pliskova (29 de ani) 40

Swiatek (20 de ani) 36

Andreescu (21 de ani) 22

Muguruza (27 de ani) 39

Krejcikova (25 de ani) 37

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite