Halep plăteşte deja pentru ieşirea din Top 20: Simona a ratat un avantaj important, la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va face, la Roma, ultimele retuşuri pentru French Open, care începe din data de 22 mai
Simona Halep va face, la Roma, ultimele retuşuri pentru French Open, care începe din data de 22 mai

Simona Halep (30 de ani) a spus, în mod repetat, că pentru ea clasamentul contează mai puţin. Poate că e aşa, dar locul ocupat în ierarhia mondială, cu cât e mai sus, cu atât mai mult îţi uşurează misiunea în diferite turnee.

Simona Halep (30 de ani) rămâne pe locul 21 în ierarhia WTA publicată astăzi. Iar asta pentru că, la Madrid, constănţeanca a fost eliminată în sferturi, exact înainte de a-şi începe urcarea în clasament. Dacă ar fi luat trofeul în Spania, Simona ar fi avut şansa de a urca până pe locul 12 WTA.

Vestea bună e că, începând cu turneul de la Roma, care debutează astăzi, Halep nu mai are niciun punct de apărat în următoarele 90 de zile. Pentru că, exact în aceeaşi perioadă a anului trecut, s-a „rupt“ la Roma şi a ratat, pe rând, Italian Open, French Open şi Wimbledon.

Vestea mai puţin bună e că acum, la Roma, din cauza faptului că a ieşit din Top 20, Halep nu s-a aflat în grupul restrâns al jucătoarelor care au primit bye în turul I. Vorbim despre Swiatek (1 WTA), Badosa (3 WTA) Sakkari (4 WTA), Kontaveit (5 WTA), Pliskova (6 WTA) Sabalenka (8 WTA), Collins (9 WTA) şi Muguruza (10 WTA) care au avansat direct în turul II, odihnindu-se în runda inaugurală.

Halep, pe lângă faptul că a ratat acest avantaj, are şi un potenţial traseu dificil, la Roma. 

Astăzi, Simona va debuta în competiţie, după ora 13.30 (Digi Sport 2) în compania lui Alize Cornet (Franţa, 32 de ani, 39 WTA) în faţa căreia are bilanţ negativ: 1-4. Iar dacă trece de franţuzoaică, Halep va da de Danielle Collins (9 WTA), încă din turul II. Dacă va învinge, totuşi, în aceste două partide, Halep va da, cel mai probabil, de una dintre Bencic (14 WTA) sau Anisimova (32 WTA) în optimi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite