Halep a explicat căderea ciudată din meciul cu Kenin: „De la un gând mi-am pierdut încrederea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA
FOTO: EPA

Simona Halep părea că se îndreaptă spre o victorie lejeră în turul II de la Australian Open 2019, înainte de a-şi complica singură viaţa.

În duelul cu americanca Sofia Kenin (37 WTA), o jucătoare în mare formă în acest debut de sezon, Halep a luat primul set, relativ uşor, făcând break în primul şi ultimul game: 6-3.

Românca părea că se îndreaptă spre o victorie lejeră, după ce a condus cu 3-0 în debutul setului secund. De aici însă, meciul a luat o turnură neaşteptată. Kenin a egalat, 3-3, după care s-a mers pe serviciu până la 6-6. Echilibrul s-a păstrat şi în tie-break până la 5-5, dar, la acest scor, americanca a luat două puncte la rând şi a închis setul: 7-6.

Decisivul a început cu un game-maraton în care Halep a irosit patru mingi de break! Iar Simona a mai primit o lovitură la 3-2 pentru Kenin, atunci când şi-a pierdut serviciul. Campioana de la Hobart era la două game-uri de o calificare în turul III, însă Halep s-a trezit la timp şi a reuşit o serie formidabilă: patru game-uri câştigate la rând pentru un triumf spectaculos, după două ore şi 34 de minute: 6-3, 6-7, 6-4.

„De la un gând mi-am pierdut încrederea“

După o nouă victorie obţinută cu mare dificultate, liderul mondial a explicat de unde a venit, totuşi, căderea din setul doi, când meciul părea că se îndreaptă spre o calificare lejeră a Simonei.

„M-am simţit bine şi poate că m-am relaxat puţin când am simţit că domin. Apoi, a fost acel game lung, la 3-0. L-am pierdut şi mi-am pierdut încrederea. Am început să cred că aleargă mai mult, că e mai încrezătoare şi, de la un gând, am pierdut al doilea set“, a explicat Halep la Eurosport. 

Finalista de anul trecut de la Melbourne a subliniat apoi că, revenită de curând după o accidentare, încă resimte lipsa meciurilor: „Spatele meu e puternic, dar picioarele sunt puţin amorţite. Dar e normal, după o pauză lungă“.

Halep a dezvăluit că şi o problemă medicală a chinuit-o în setul doi: „M-am accidentat puţin, dar am luptat pentru că mi-am dorit să câştig şi să vin să joc, din nou, în faţa acestor fani minunaţi. Am simţit o durere musculară, dar nu e nimic grav. Am nevoie de recuperare şi de odihnă şi peste două zile totul va fi bine. A fost un meci extrem de greu. Sofia e o jucătoare uimitoare. A fost extrem de greu să alerg după fiecare minge şi să fiu acolo la fiecare punct“, a completat constănţeanca de 27 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite