Halep, două zile până la primul meci la Adelaide: Ce loc ocupă Simona în ierarhia favoritelor la trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va juca în prima ediţie a turneului de la Adelaide
Simona Halep va juca în prima ediţie a turneului de la Adelaide

Simona va reveni pe teren la turneul care se va desfăşura în perioada 12-20 ianuarie şi de la care s-au retras deja câteva nume importante.

Simona Halep (3 WTA) a jucat într-un singur meci, înainte de Australian Open 2019, dar acum speră să aibă mai multe partide în picioare până la debutul ei în primul Grand Slam al anului.

Ce-i drept, modul în care „Simo“ a păşit în stagiunea precedentă nu suferă o comparaţie cu situaţia ei actuală. În 2019, chinuită de o hernie de disc, Halep şi-a reluat mai târziu antrenamentele. Acum, la plecarea spre Australia, fostul lider mondial a subliniat că a avut o pregătire impecabilă, având în vedere că a fost sănătoasă. În aceste condiţii, românca poate spera într-un parcurs mai lung la Adelaide, acolo unde, potrivit organizatorilor, Simona va fi cap de serie numărul 2, după liderul WTA, Ashleigh Barty. Acest statut îi va oferi lui Halep nişte meciuri mai uşoare la început. 

Per ansamblu însă, turneul de la Adelaide rămâne destul de puternic, iar asta se poate vedea şi prin felul în care organizatorii au reacţionat după nişte retrageri de ultimul moment. Concret, Johanna Konta (12 WTA), Garbine Muguruza (35 WTA) şi Venus Williams (56 WTA) au renunţat din varii motive la participare, dar două dintre ele au fost înlocuite repede cu Belinda Bencic (8 WTA) şi Anastasia Pavlyuchenkova (29 WTA). În acest moment, lista capilor de serie arată aşa:

1. Ashleigh Barty

2. Simona Halep

3. Petra Kvitova

4. Belinda Bencic

5. Kiki Bertens

6. Sofia Kenin

7. Petra Martic

8. Marketa Vondrousova

Turneul de la Adelaide e dotat cu premii toatale în valoare de 782.900 de dolari. După ce îşi va încheia participarea la această competiţie, Halep va merge la Melbourne pentru a evolua la Australian Open 2020, acolo unde are de apărat 240 de puncte pentru atingerea optimilor, anul trecut.

1 meci a avut, anul trecut, Simona Halep înainte de Australian Open 2019, pierzând în faţa lui Barty, la Sydney, scor 4-6, 4-6.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite