Guşă: „Judo-ul românesc are în continuare un mare potenţial“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă o zi de aur pentru judo-ul românesc la Balcaniada de Juniori din Bulgaria. În a doua zi a competiţiei, România a obţinut două medalii de aur, la 81 de kilograme băieţi şi 78 de kilograme fete, plus alte trei medalii de argint şi două de bronz.

Sâmbătă, judokanii români au obţinut patru medalii de aur, o medalie de argint şi două de bronz. Astfel, România a ajuns la un total de şase medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz, clasându-se detaşat pe locul întâi la naţiuni.  Şeful Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, ne explică importanţa momentului pentru judoul românesc. ”Putem spune că sportivii din Balcani ne-au învăţat imnul, ceea ce reprezintă o bucurie. Ce se demonstrează: că România, sportul românesc şi românii pot să fie performeri şi au potenţial. Am reuşit aceste medalii având aproape cea mai mică bază de selecţie din Europa, ceea ce întăreşte această performanţă”, a declarat Cozmin Guşă.

”Prea multe talente se risipesc din neglijenţă, prea multă muncă se risipeşte pentru că nu este valorificată corespunzător. La seniori, tinerii nu mai sunt finanţaţi, nu mai sunt monitorizaţi suficient, centrele de excelenţă nu mai sunt administrate corespunzător. Victoria e mare nu doar la capitolul 'imagine în Balcani', dar şi la capitolul consistenţei. Ne-am întors cu coada între picioare de la Jocurile Olimpice de la Rio. Vom încerca să ne facem temele la judo, dar şi la alte sporturi, dacă vrem să contăm la Tokyo. Sperăm ca şi cu judo, şi cu alte sporturi, să ne recâştigăm terenul pierdut”, a mai declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite