Gică Popescu îşi face crescătorie de mistreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Baciul“ intenţionează să-şi aducă amicii din Italia şi din Spania la vânătoare în Calafat. Fostul căpitan al echipei naţionale şi-a propus ca începând din 2011 să-şi aducă amicii din Spania şi Italia la vânătoare de porci-mistreţi, într-o pădure de la marginea oraşului Calafat.

Gică Popescu e mai hotărât ca niciodată să investească masiv în oraşul natal, Calafat. Decizia lui nu este întâmplătoare, ci are legătură cu faptul că „Baciul” are o relaţie foarte bună cu primarul Mircea Guţă, ales în 2008. Cel mai mare proiect pe care fostul internaţional român vrea să-l dezvolte în micuţa localitate de pe malul stâng al Dunării este o crescătorie de mistreţi.


Planul urmează să fie pus în aplicare pe un teren împădurit de la marginea Calafatului. La cel puţin un an după ce va fi populat cu porci-sălbatici, domeniul va fi folosit pentru vânătoare. „Proiectul acesta nu este uşor de dezvoltat. Gică trebuie să obţină foarte multe autorizaţii, de la Romsilva şi de la alte instituţii, dar va avea sprijinul meu. Din ce am înţeles, are foarte mulţi prieteni în Spania şi Italia pe care ar vrea să-i aducă la vânătoare la Calafat”, ne-a declarat primarul Mircea Guţă.

Fostul internaţional are o singură afacere în oraşul natal: Hotelul Amfiteatru. În ultimii ani, el a vrut să facă mai multe investiţii în localitatea doljeană, dar, din cauza relaţiilor ostile cu foştii primari, şi-a abandonat mereu planurile.

Se deplasează cu elicopterul

Gică Popescu este de un an proprietarul unui elicopter, pentru care a plătit 2,2 milioane de euro. „Era necesar pentru mine şi, ca atare, l‑am cumpărat. Nu-l voi folosi doar în scop personal, ci şi pentru business“, a explicat, anul trecut, „Baciul“. El foloseşte destul de des aparatul de zbor pentru a se deplasa în Deltă, unde are o casă de vacanţă, iar începând din 2011 intenţionează să-l pună şi la dispoziţia invitaţilor  la partidele de vânătoare.

Ion Ţiriac a renunţat la Balc

Primul om de sport român care a deţinut un domeniu de vânătoare este Ion Ţiriac. Din 2005 şi până în mai 2009, fostul tenismen a avut în concesiune domeniul de la Balc, unde a organizat anual partide de vânătoare la care au fost invitaţi unii dintre cei mai influenţi oameni din Europa. Ţiriac a renunţat la afacere după ce statul i-a mărit taxele de la 20.000 de euro pe an la peste 300.000 de euro pe an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite