Gata să salveze onoarea Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Popescu, 31 de ani, este unul dintre cei mai constanţi jucători stelişti în acest sezon  p Foto: mediafax
Bogdan Popescu, 31 de ani, este unul dintre cei mai constanţi jucători stelişti în acest sezon p Foto: mediafax

La primul an de la revenirea în Divizia A, Steaua Turabo este singura echipă bucureşteană cu şanse reale la playoff-ul campionatului masculin de baschet. Steliştii au câştigat sâmbătă seară cu CSM Oradea, scor 89-83, şi sunt pe locul şapte în clasament, la egalitate cu BC Mureş, ambele cu 14 victorii şi 13 înfrângeri.

Timp de şapte sezoane, Steaua Bucureşti, de 21 de ori campioană a României la baschet masculin, a îndurat umilinţa trecerii de la anonimatul Diviziei B la desfiinţare şi apoi iar în eşalonul secund. Revenită în acest sezon pe prima scenă, Steaua Turabo este în acest moment singura echipă bucureşteană cu şanse reale de a atinge playoff-ul. Revigorarea echipei, produsă după ce a fost preluată de omul de af

aceri Tudor Niculescu, patronul grupului de firme Turabo, nu a adus încă de la început rezultate. După un tur ezitant de campionat, steliştii au explodat însă în retur, reuşind o serie de şase meciuri fără înfrângere.

„Atunci când actualul antrenor, Teo Cizmici, a venit la echipă, eram pe locul 14. Când a pomenit în vestiar de playoff niciunul dintre noi nu îndrăznea măcar să viseze la aşa ceva, o priveam ca pe o nebunie", spune Bogdan Popescu, unul dintre veteranii echipei.

„Turul de campionat a fost dezastruos. Au fost multe schimbări, de jucători, de antrenori, am avut parte şi de o serie de accidentări. A fost un coşmar, cu multe meciuri pe care ar fi trebuit să le câştigăm, dar le-am pierdut prosteşte", mai povesteşte Popescu.

Final fierbinte de sezon

Steaua Turabo a revenit pas cu pas în retur şi acum se luptă pentru a salva onoarea Capitalei şi pentru a deveni singura reprezentantă a Bucureştiului în playoff. Cu trei etape înainte de final se află pe locul şapte, la egalitate cu BC Mureş, însă finalul de sezon regulat se anunţă incendiar.

„Prezenţa în post-sezon stă în mâinile noastre. În afară de meciul cu Asesoft, care va fi extrem de dificil, avem alte două «finale», pe care suntem obligaţi să le câştigăm: cu Piteşti, acasă şi cu Gladiator Cluj, în deplasare. Eu cred că acum suntem capabili să realizăm acest lucru", mai spune Bogdan Popescu.

„Avem o echipă talentată, cu multe individualităţi de valoare. Totul este să jucăm în echipă, iar atunci când facem acest lucru ne putem măsura cu cele mai bune echipe din Divizia A. Antrenorul Cizmici a avut un rol important în crearea unei chimii între noi şi acum culegem roadele pregătirii bune din pauza de iarnă", explică Popescu succesele din ultima perioadă.

Un alt atu important pentru militari a fost stabilitatea financiară, un lucru destul de rar în această perioadă de criză.

Stabilitate financiară pe timp de criză

„Toţi cei care sunt alături de echipă ne-au asigurat un climat excelent pentru performanţă. Este foarte important să poţi să te gândeşti numai la baschet şi la ceea ce trebuie să faci pe teren la meciuri şi la antrenamente", a încheiat Bogdan Popescu.

Lupta pentru playoff

După ce Dinamo Bucureşti a cedat, surprinzător, la codaşa clasamentului, CSU Cuadripol Braşov, patru formaţii se vor lupta, în cele trei etape rămase, pentru ultimele două locuri care asigură participarea în playoff-ul Diviziei A la baschet masculin: Steaua Turabo, BC Mureş, CSM Oradea şi Energia Rovinari. Iată mai jos programul celor patru echipe în ultimele trei etape.

Steaua

Etapă    Dată*   Adversar

28    24.03 la CSU Ploieşti
29    27.03 cu BCM Piteşti
30    02.04 la Gladiator Cluj 

BC Mureş

Etapă    Dată*    Adversar

28    24.03    la Braşov
29    27.03    cu CSM Bucureşti
30    02.04    la Mediaş

CSM Oradea

Etapă    Dată*    Adversar

28    24.03    cu CSU Sibiu
29    27.03    la Rovinari
30    02.04     cu Elba Timişoara

Energia Rovinari

Etapă    Dată*    Adversar

28    24.03    la „U" Cluj
29    27.03    cu CSM Oradea
30    02.04    la CSU Ploieşti

*datele se pot modifica în funcţie de transmisiile TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite