Franţa reacţionează după dezastrul de la Bucureşti: „L'Equipe“ a anunţat prima consecinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Didier Deschamps
Didier Deschamps

Franţa - Elveţia a fost genul de meci despre care se va vorbi şi peste mulţi ani! Pentru elveţieni, a fost o victorie de referinţă pentru naţionala lor. Pentru francezi, un dezastru fotbalistic! Care va lăsa urme pe termen lung.

Bucureştiul e de acum un oraş de coşmar pentru iubitorii fotbalului din Franţa. Pentru că aici s-a înregistrat unul dintre cele mai dure eşecuri ale naţionale din ultimii ani. Concret, e pentru prima dată de la Mondialul din 2010 încoace, când „cocoşii“ nu ating măcar sferturile unui turneu major.

Şi „L'Equipe“ a anunţat prima consecinţă a acestui eşec: schimbarea lui Didier Deschamps (52 de ani) din funcţia de selecţioner! Sunt însă şanse foarte mici ca mutarea să se producă imediat, în următoarele zile, aşa cum s-a întâmplat cu selecţionerul unei alte naţionale puternice, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Cel mai probabil, Deschamps îşi va duce actualul mandat până la capăt, contractul său fiind valabil până la 31 decembrie 2022. Apoi, va fi înlocuit de Zinedine Zidane!

Deschamps, fost internaţional, campion mondial din postura de jucător, în 1998, a preluat prima reprezentativă, în 2012. Şi s-a descurcat chiar bine, terminând pe 2 la Euro 2016, competiţie găzduită de Franţa, şi câştigând apoi Mondialul din 2018, în Rusia.

„L'Equipe“ a scris că Deschamps va fi înlocuit de un fost coleg de la naţională, Zinedine Zidane (49 de ani). Acesta e, deocamdată, liber de contract, după ce a încheiat socotelile cu Real Madrid.

117 meciuri a adunat Didier Deschamps pe banca Franţei din iulie 2012 până acum: 76 de victorii, 23 de egaluri, 18 înfrângeri.   

Euro 2020, tabloul optimilor

Sâmbătă

*Amsterdam: Ţara Galilor - Danemarca 0-4

*Londra: Italia - Austria 2-1 (după prelungiri)

Duminică

*Budapesta: Olanda - Cehia 0-2

*Sevilla: Belgia - Portugalia 1-0

Luni

*Copenhaga: Croaţia - Spania 3-5 (după prelungiri)

*Bucureşti: Franţa - Elveţia 3-3 (4-5 după loviturile de departajare)

Ieri

*Londra: Anglia - Germania 2-0

*Glasgow: Suedia - Ucraina 1-2 (după prelungiri)

Tabloul sferturilor

*2 iulie, St. Petersburg, ora 19.00: Elveţia - Spania

*2 iulie, Munchen, ora 22.00: Belgia - Italia

*3 iulie, Baku, ora 19.00: Cehia - Danemarca

*3 iulie, Roma, ora 22.00: Ucraina - Anglia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite