FOTO S-a ales praful de Steaua într-un an: ce a rămas din echipa care intra în grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arăta echipa de start la meciul de la Varşovia, care a trimis Steaua în grupele Ligii Campionilor. Între timp, cinci dintre titularii de atunci au ajuns la alte cluburi
Aşa arăta echipa de start la meciul de la Varşovia, care a trimis Steaua în grupele Ligii Campionilor. Între timp, cinci dintre titularii de atunci au ajuns la alte cluburi

Lui Gâlcă i s-a cerut să ducă formaţia din Ghencea în faza grupelor, deşi cinci dintre titularii care au contribuit la această performanţă, în sezonul trecut, au părăsit între timp echipa.

„Un antrenor e precum un croitor. Calitatea costumului pe care ţi-l face depinde de materialul pe care îl pui la dispoziţie“. Iată o vorbă preferată a lui Cosmin Olăroiu care explică, în mare măsură, de ce Steaua a fost eliminată de Ludogoreţ.

Campioana României a vrut să ajungă în grupele Ligii Campionilor, deşi s-a îmbrăcat cu „haine“ de Liga Europa. La 27 august 2013, Steaua obţinea privilegiul de a se aşeza la „masa bogaţilor“ după un 2-2, la Varşovia, rezultat care a anulat avantajul luat de Legia, la Bucureşti, prin acel 1-1. 

„Weekend Adevărul“ arată cum în decurs de un an formaţia din Ghencea a devenit tot mai slabă, în aproape toate compartimentele, întrucât i-a înlocuit pe cei plecaţi cu jucători de „umplutură“.

Tătăruşanu nu mai apără

Cu Tătăruşanu între buturi, Steaua a obţinut două calificări europene, chiar după executarea loviturilor de departajare. Mai întâi, în sezonul 2010-2011, în play-off-ul Ligii Europa, actualul goalkeeper al Fiorentinei a apărat o lovitură de la 11 metri în returul cu Grasshopper, iar bucureştenii au ajuns în grupe. Apoi, acelaşi Tătăruşanu a mai apărat un penalty în 16-imile Ligii Europa, în returul cu Ajax, iar Steaua s-a calificat.

Miercuri seara, Arlauskis a apărat un penalty, în condiţiile în care Moţi, care nu e portar, a reuşit să pareze două şuturi.

„Groparul“ Râpă

Pe vremea când Georgievski era în Ghencea, Râpă prindea echipa foarte rar. Fostul jucător al Oţelului e titular acum, dar n-are aportul ofensiv al australianului. În plus, la Sofia, a ratat penalty-ul care a eliminat Steaua din Liga Campionilor.

Varela = Gardoş

Axul central al defensivei e singura zonă care n-a fost slăbită după plecările din ultimele luni. Varela face un cuplu la fel de solid cu Szukala, aşa cum făcea şi Gardoş. 

Prepeliţă nu e „Gladiator“

Sezonul trecut, Steaua avea cuplul de „închizători“ de la echipa naţională, Pintilii – Bourceanu. Între timp, amândoi au fost vânduţi. La Sofia, Gâlcă a fost forţat să-l folosească pe Prepeliţă mijlocaş defensiv. S-a văzut însă că „Prepe“ nu e un „Gladiator“, aşa cum era Bourceanu, „închizătorul“ cu care s-a obţinut calificarea la Varşovia.

Gâlcă şi vârful care n-a mai venit

De când a ajuns pe banca Stelei, Costel Gâlcă a cerut, în mod repetat, aducerea unui vârf puternic, de careu, care să-l înlocuiască pe Piovaccari. Din păcate, Gâlcă a vorbit, Gâlcă a auzit. Într-un târziu, i-a fost adus Lemnaru, care s-a şi „rupt“ după primul său meci în tricoul roş-albastru şi n-a mai putut fi folosit în „dubla“ cu Ludogoreţ.

Fără Chipciu şi Tănase

Ca şi cum toate pierderile de mai sus nu erau de ajuns, tehnicianul roş-albaştrilor a rămas şi fără doi dintre cei mai buni jucători pe care Steaua încă nu i-a vândut. Tănase a lipsit în tur, a rezistat doar câteva secunde pe teren în retur, în timp ce Chipciu a ratat confruntarea de la Sofia din cauza unui „galben“ stupid pe care l-a primit la Bucureşti.

Sper ca Dumnezeu să-i lumineze mintea domnului Becali. Ştiu că o să aducă fotbalişti, când o să simtă asta. Costel Gâlcă la 23 iulie   Aveam nevoie de jucători. Dacă făceam schimbările pe care mi le-aş fi dorit, cu siguranţă, am fi stat mai sus în teren şi n-am mai fi primit golul din minutul 90. Costel Gâlcă miercuri seara   Nu cred că Gâlcă trebuie acuzat, fiindcă Steaua a fost pârjolită în ultima vreme, au fost vânduţi toţi jucătorii buni. Mihai Stoichiţă fost antrenor Steaua

Ludogoreţ – Steaua 1-0 (6-5 după penalty-uri)

Stoianov – J. Caicara, Terziev, Moţi, Minev – Misidjan (Wanderson 85), Diakov, Espinho, M. Aleksandrov (Abalo 77) – Marcelinho – Bezjak (Hamza 77). Antrenor: Georgi Dermendzhiev

Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici (Pârvulescu 67) – Prepeliţă, Breeveld – Ad. Popa, Sânmărtean (Filip 83), Tănase (Stanciu 5) – Keşeru. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Gol: Wanderson 90

Eliminat: Stoianov 119

Stadion „Vasil Levski“ (Sofia): 16.995

Arbitru: Alberto Undiano (Spania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite