FOTO Dovadă de pasiune: Cum dirijează Viorel Filimon lotul feminin de tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a fost operat de curând şi nu-şi poate pune piciorul jos, tehnicianul ţine să conducă şedinţele de pregătire ale fetelor.

Viorel Filimon, antrenorul lotului naţional feminin de tenis de masă, le dă indicaţii fetelor la antrenamente de pe scaun pentru că, în următoarele două săptămâni, nu are voie să pună piciorul pe jos din cauza operaţiei pe care a suferit-o.

Nimic nu-l poate ţine departe pe Viorel Filimon de fetele sale! Cu două zile înainte de cantonamentul de la Constanţa, antrenorul echipei naţionale de tenis de masă feminin a suferit o intervenţie chirurgicală la rotulă şi menisc la genunchiul drept.

„Nu e o mare greutate pentru mine, pentru că să supraveghezi în condiţiile acestea restrictive e mai uşor decât înaine“, a declarat pentru Sportsnet Group, Viorel Filimon (foto, jos), antrenorul lotului naţional feminin de tenis de masă.

Filimon

„Trebuie să stea două săptămâni minim acasă, n-are voie să calce în picior, dar nu poate să stea departe de sală֧“, a completat Andrei Filimon, antrenor lotului naţional masculin de tenis de masă.

Sunt la al treilea cantonament

Fetele şi băieţii de la loturile naţionale sunt deja la al treilea cantonament la mare şi aşteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor relua competiţiile.

„Îmi e foarte, foarte dor să mergem din nou la concursuri, dar, pe de altă parte, mă bucur că ne putem antrena împreună şi suntem din nou cu echipa şi aşteptăm cu toţii să revenim în normalitate“, a afirmat Rareş Şipoş, component al lotului naţional masculin de tenis de masă.

Visul fetelor, o medalie la Tokyo

Andrei Filimon, antrenorul băieţilor, recunoaşte că i-a fost greu să stea în casă două luni şi jumătate, mai ales că înainte de pandemie era mai tot timpul plecat el în cantonamente şi de la concursuri.

„A trebuit să stăm destul de mult în casă, eu obişnuit destul de mult să plec, să fiu în deplasări, concursuri, antrenament, spre deosebire de anii trecuţi în care numai asta am făcut, două luni trebuia să stai numai în casă, a fost destul de greu, dar a trecut, sper să fie pentru ultima dată“, a spus Andrei Filimon.

Antrenorul care le pregăteşte pe cele mai bune fete la tenis de masă din Europa speră ca la Jocurile Olimpice de la Tokyo de la anul, să se întoarcă acasă cu o medalie olimpică!

„E visul nostru! Pentru asta muncim şi ne pregătim!֧“, a declarat Viorel Filimon.

Au primul concurs oficial la 30 iulie

Fetele şi băieţii de la tenis mai au un cantonament, înaintea primului concurs oficial de după pandemie, Superliga, care începe la 30 iulie şi se termină la 2 august.

„Ceea ce se învaţă în decursul a 10 -15 ani e greu să uiţi în câteva luni, aşa că ei de la primul cantonament deja sunt pe nivelul lor constant de pregătire“, a precizat Viorel Filimon.

Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareş Şipoş, Hunor Szocs şi Cristi Pletea sunt sportivii aflaţi în cantonament la Constanţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite