Fotbalistul Kevin Sammut, suspendat pe viaţă pentru trucarea unui meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kevin Sammut, fotbalistul suspendat pe viaţă de către UEFA. FOTO Arhivă personală/Facebook
Kevin Sammut, fotbalistul suspendat pe viaţă de către UEFA. FOTO Arhivă personală/Facebook

Fotbalistul Kevin Sammut a fost suspendat pe viaţă de către UEFA, fiind acuzat de manipularea unui meci. Alţi doi jucători vizaţi, Kenneth Scicluna şi Stephen Wellman nu au primit nicio sancţiune.

Kevin Sammut, fotbalist maltez, a fost suspendat pe viaţă de către UEFA, în urma acuzaţiilor conform cărora a încălcat regulile şi principiile regulamentului disciplinar, fiind implicat într-un meci „aranjat“. Partida vizată s-a jucat la Oslo între Norvegia şi Malta (4-0) în data de 2 iunie 2007, contând pentru grupa C de calificare la Euro 2008. 

Atunci trei din cele patru goluri are partidei au fost marcate în ultimul sfert de oră şi au existat semne de întrebare cu privire la acurateţea meciului. Alţi doi jucători vizaţi, Kenneth Scicluna şi Stephen Wellman nu au primit nicio suspendare.

Iniţial, Sammut a fost suspendat zece ani, însă oficialii UEFA au făcut recurs şi s-a decis suspendarea pe viaţă din orice activitate fotbalistică pentru Sammut. Şansa fotbalistului ar fi să înainteze un apel către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de zece zile. Până atunci, UEFA a precizat că va cere şi oficialilor FIFA să extindă suspendarea la nivel mondial.

Alţi fotbalişti suspendaţi pe viaţă

Fotbalistul britanic Anthony Herbert Kay a fost suspendat pe viaţă din cariera de jucător ca urmare a scandalului din 1964. Atunci, nu mai puţin de opt jucători au fost acuzaţi pentru influenţarea rezultatului din partida Sheffield Wednesday şi Ipswich Town. În urma unui proces, Tony Kay a fost condamnat la închisoare patru luni şi suspendat pe viaţă din fotbal, sentinţă care a fost anulată şapte ani mai târziu. La 28 de ani, după absolvirea pedepsei cu închisoarea, britanicul nu a renunţat la fotbal, pe care l-a practicat la nivel de amator. 

tony kay

Jucătorul kazah Armand Masimzhanov a fost suspendat pe viaţă din fotbal în urma comportamentului violent din timpul unei partide, FC Kairat - Lokomotiv  (3-2). Fotbalistul legitimat la vremea aceea la Kairat l-a agresat pe Radmir Muksinova, pe atunci la Lokomotiv Moscova. Incidentul s-a petrecut în aprilie 2011 şi i-a compromis kazahului cariera de fotbalist.

 Armand Masimzhanov
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite