Fostul mare boxer Hector „Macho” Camacho a murit la 50 de ani, după ce a fost împuşcat în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hector Camacho, în anii săi de glorie FOTO Huffington Post
Hector Camacho, în anii săi de glorie FOTO Huffington Post

Hector „Macho” Camacho, fost campion mondial de box la trei categorii diferite în anii '80, a decedat într-un spital din San Jose, Puerto Rico, la patru zile după ce a fost împuşcat în cap într-un atac petrecut în New York. Camacho avea 50 de ani.

Fostul pugilist, originar din Puerto Rico, era cunoscut în anii '80 pentru abilităţile sale excepţionale din ring. Deşi a fost un mare sportiv, viaţa personală a lui Hector Camacho a fost una tumultoasă, deseori având probleme cu poliţia din cauza drogurilor.

La doar 50 de ani, fostul boxer a fost împuşcat în cap, în timp ce se afla într-o maşină oprită în parcarea unui bar din oraşul Bayamon. Focurile de armă au fost trase din alt autovehicul, care a dispărut imediat după comiterea crimelor. Alături de Camacho a fost un prieten al său, Adrian Mojica Moreno (49 de ani), care fost, de asemenea, împuşcat de atacatori şi a murit pe loc.

Fostul sportiv a fost transportat imediat la un spital, unde a fost conectat la aparate. Dar, după patru zile în care s-a aflat în moarte cerebrală, Camacho a fost declarat mort de medicii din oraşul San Jose din Puerto Rico.

Anchetatorii care se ocupă de acest caz nu cunosc cauzele care au dus la comiterea acestei crime, însă au găsit în buzunarul prietenului fostului boxer nouă punguţe cu cocaină şi încă una care era deschisă. Nu este exclus ca Hector „Macho” să fi consumat cocaină chiar înainte să fi fost ucis.

Fostul pugilist în vârstă de 50 de ani a fost considerat un talent sclipitor, campion mondial la trei categorii diferite în anii '80 (superpană, uşoară WBC şi superuşoară WBO). Printre cei mai renumi'i adversari cu care a boxat s-au numărat Sugar Ray Leonard, Felix Trinidad, Oscar De La Hoya sau Robert Duran.  

Înainte de a se apuca de box, în adolescenţă Camacho a fost închis din cauza firii sale rebele. Aflat în detenţie, fostul sportiv a deprins tainele boxului. În anul 2007 a fost din nou condamnat la închisoare din cauza unui furt la un magazin de calculatoare din Mississippi. Nu de puţine ori, poliţia americană a găsit droguri asupra sa, fiind cunoscut drept un consumator frecvent.

Deşi viaţa personală a fost pigmentată cu scandaluri, condamnări şi perioade de detenţie, în ring Hector „Macho” Camacho a fost un boxer apreciat şi respectat. „Hector a fost un pugilist care a adus mult entuziasm boxului profesionist. A fost un campion extraordinar care a dat totul pentru acest sport”, a spus Ed Brophy, director executiv al International Hall of Fame citat de Huffington Post.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite