Fiorentina, dependentă de „drogul“ numit Mutu

Fiorentina, dependentă  de „drogul“ numit Mutu

După căderea lui Mutu (nr. 10) a urmat şi cea a Fiorentinei, care a ajuns pe locul 11 în Serie A

Cu atacantul român suspendat,  echipa italiană a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie. Eşecul de pe teren propriu cu AS Roma (0-1) de duminică seară a fost pus de preşedintele Andrea Della Valle pe seama sterilităţii ofensive cauzate de absenţa „Briliantului“.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce Adrian Mutu şi avocaţii săi îşi pregătesc apărarea în cazul „Sibutramina", echipa „viola" este pe cale să rateze principalele obiective ale sezonului.

În Serie A a ajuns pe poziţia a 11-a, la şapte puncte de un loc de Liga Campionilor, în timp ce semifinala de Cupă cu Inter pare să se încline în favoarea milanezilor, formaţia lui Chivu câştigând turul cu 1-0. Totuşi, lipsa de rezultate a Fiorentinei nu vine pe fondul unor evoluţii dezastruoase ale coechipierilor lui Mutu. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii din Florenţa: „Contra Romei (n.r.: la care Bogdan Lobonţ nu a fost nici măcar pe banca de rezerve), echipa a făcut tot ce trebuia pentru a învinge".

„Mutu ne-a pus în încurcătură!"

„Bravo, băieţi! Jucând aşa, veţi câştiga!", a scris site-ul fiorentina.it, lăudând prestaţia de ansamblu a jucătorilor lui Prandelli.

Într-adevăr, Fiorentina a dominat categoric partida, „regizorul" Montolivo a jucat ca în manualele de fotbal, iar „trenul" Vargas nu a avut rival pe partea sa de teren. „A lipsit doar Gilardino. Păcat!", a completat sursa citată, evidenţiind forma slabă prin care trece atacantul italian.

Marea absenţă a Fiorentinei a fost însă subliniată de preşedintele clubului, Andrea Della Valle. „Mutu ne-a pus într-o mare încurcătură!", a spus oficialul toscanilor, care duce dorul reuşitelor decisive ale „Fenomenului".

Se poate vorbi chiar de o Mutu-dependenţă la Florenţa. De la suspendarea provizorie a atacantului român (care va fi audiat în următoarele 10 zile de către Comisia Italiană Antidoping şi care riscă să fie scos din fotbal între trei luni şi patru ani), Fiorentina a uitat să marcheze şi, implicit, să câştige.

Cele trei meciuri disputate fără jucătorul român s-au încheiat cu un rezultat de egalitate, la Cagliari, şi cu două înfrângeri la zero, una la Milano şi ultima acasă, cu Roma.

Fiorentina în 2010 cu Mutu

Adversar Scor

Siena 5-1, gol Mutu
Bari 2-1, gol Mutu
Chievo 3-2, Mutu (2)
Bologna 1-2, gol Mutu
Lazio 3-2, Mutu (2)
Palermo 0-3
Bilanţ: 6 meciuri; 4 victorii; 0 egaluri; 2 înfrângeri

Fiorentina în 2010 fără Mutu

Adversar Scor

Cagliari 2-2
Inter Milano 0-1
AS Roma 0-1
Bilanţ: 3 meciuri; 0 victorii; 1 egal; 2 înfrângeriDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: