Finanţatorul Stelei, desfiinţat în presa britanică: misogin, homofob şi rasist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia „dublei“ în care Steaua se va duela cu Chelsea în optimile Europa League, presa britanică i-a conturat profilul finanţatorului echipei din Ghencea: misogin, homofob şi rasist.

The Independent“ îi face caracterizarea patronului Stelei într-un articol dedicat politicianului român: „A fost numit misogin, homofob şi rasist. A stat la Bruxelles ca membru al Parlamentului European, iar acum este membru în Parlamentul României. Recent, a primit o sentinţă de trei ani cu suspendare pentru răpire. Acesta este patronul echipei Steaua Bucureşti“, este începutul articolului din ziarul britanic.

„Afaceri pline de suspiciuni“

Jurnaliştii englezi pfac referire atât la ascensiunea financiară a finanţatorului, cât şi la declaraţiile pe care obişnuieşte să le facă în presă: „Este unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, a cărui avere a început să crească după o afacere cu terenuri făcută cu Armata Română la puţin timp după căderea regimului Ceauşescu. O afacere plină de suspiciuni, dar mai toate afacerile fostului cioban au fost controversate.

„Amendat pentru discriminare“

Grupurile care apără Drepturile Omului îl acuză de mai mult timp de discriminare, mai ales în timpul activităţii sale politice. Femeile, romii, comunitatea homosexualilor şi alte grupări rasiale au fost, conform acuzaţiilor, victimele vederilor extremiste ale finanţatorului. A fost amendat de autorităţile fotbalistice din ţara lui şi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cel mai recent pentru că a numit cultul baptiştilor ca fiind unul satanic“.

În articol este menţionat şi episodul petrecut cu ocazia concertului susţinut de Lady Gaga la Bucureşti, în vara anului 2012, când omul de afaceri a făcut un comentariu „taxat“ de presă: „Când apare la TV, schimb canalul şi scuip televizorul! Când o vedem trebuie să o scuipăm. Pleacă de aici, Satană!“.

„Antrenor demis pentru că era prea musulman“

În încheierea articolului, jurnaliştii fac referire la situaţia clubului din Ghencea şi la cum este gestionată activitatea celei mai galonate echipe de fotbal din România: „La Steaua au fost schimbaţi mulţi antrenori, cam doi pe sezon în medie de când Gigi Becali a preluat echipa, acum un deceniu. La un moment dat a lăsat să se înţeleagă că a demis un tehnician pentru că era prea musulman. Până şi Gheorghe Hagi, cel mai mare jucător din istoria României, nu a rezistat nici patru luni înainte să renunţe după numeroase certuri cu Gigi Becali, inclusiv una din cauza faptului că patronul insista să fie introduşi în echipă anumiţi jucători“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite