Finală inedită la CM de handbal masculin! Surpriză mare în una dintre semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
suedia handbal

Suedia şi Danemarca vor juca ultimul act al Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt, după ce au eliminat, vineri, în semifinale, reprezentativele Franţei, respectiv Spaniei.

În prima semifinală a zilei, Suedia a produs surpriza şi a învins Franţa, de şase ori câştgătare a competiţiei, scor 32-26. 

Nordicii, care au şi ei două titluri în palmares, ultimul obţinut în urmă cu 22 de ani, au dominat aproape în totalitate meciul. Franţa a condus o singură dată, 7-6, la jumătatea primei reprize, dar scandinavii au revenit şi au intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri (16-13). Francezii au mai zvâcnit o singură data, la începutul părţii secunde, când au reuşit să se apropie la un singur gol (17-16), dar Suedia a mărit treptat avantajul şi s-a impus la o diferenţă de 6 lungimi, 32-26

În cealaltă semifnală, deţinătoarea titlului mondial, Danemarca, chiar dacă a înscris prima şi nu a mai fost niciodată egalată, a primit o replică solidă din partea Spaniei. Danezii nu s-au putut desprinde clar de adversari, cea mai mare diferenţă s-a înregistrat la jumătatea primei reprize 13-8, şi s-au impus cu emoţii pe final, scor 35-33 (18-16)

Danemarca şi Suedia vor juca în premieră cu trofeul mondial pe masă, duminică, de la ora 18:30. Înaintea acestei întâlniri va avea loc finala pentru medalia de bronz, dintre învinsele din semifinale, Spania şi Franţa. 

Competiţia din Egipt, care a avut, în premieră, 32 de echipe la start, şi s-a jucat, din cauza pandemiei de coronavirus, fără spectatori în tribune, poate fi urmărită în direct pe Digisport, Telekom Sport şi Look TV. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite