FINAL în lacrimi pentru handbaliste. ”Plecăm dezamăgite din Brazilia”, spune Fiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Fiera * Foto: Reuters
Adina Fiera * Foto: Reuters

Mondialul de handbal s-a încheiat pentru echipa feminină a României. Învinsă (27-28) de Croația, echipa antrenată de Radu Voina și Luminița Huțupan-Dinu revine acasă cu două victorii chinuite, cu Tunisia (30-28) și Cuba (33-27), un egal (28-28) cu Japonia, un eșec usturător (20-39) cu Franța și, în final, ratarea calificării în sferturile de finală.

Cristina Vărzaru și colegele ei au jucat mai bine contra Croației, însă au cedat pe final în fața unei formații care reprezintă o țară cunoscută pentru spiritul de luptă al sportivilor ei. Ratarea calificării în sferturile de finală a fost resimțită în plin de jucătoarele care cucerea medalia de argint la CM 2005 și pe cea de bronz la CE de anul trecut.

Declarată jucătoarea meciului România – Croația, Adina Fiera-Meiroșu a avut puterea să declare la Dolce Sport: ”Acesta titlu individual nu mă bucură... Nu am cuvinte. Astăzi, fetele au dat tot ceea ce au avut mai bun. Ne-am lăsat sufletul aici. Plecăm dezamăgite din Brazilia, dar cu inima împăcată că am făcut tot ce ne-a stat în putință. Nu mai știu care a fost parcursul jocului. Nu putem da vina pe arbitraj. Am cedat pe final. Încerc să nu plâng acum... Azi, aș fi vrut să plângem doar de bucurie”, a mărturisit cea care a fost, alături de Oana Chirilă, principala marcatoare a echipei noastre, cu 6 goluri.

Fiera a spus că nu știe dacă echipa României va mai rămâne în Brazilia sau se va întoarce imediat acasă – în grupa locurilor 9-16 nu se dispută meciuri de clasament, poziționarea echipelor făcându-se în funcție de punctajul obținut în prima fază a CM, în grupe. Naționala noastră a ocupat locul 13.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite