Faţa nevăzută a campionilor lumii. „Adevărul“ îţi prezintă secretele fotbaliştilor care au câştigat cel de-al patrulea titlu mondial pentru Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germania a câştigat în Brazilia al patrulea titlu mondial din istoria "panzerelor"
Germania a câştigat în Brazilia al patrulea titlu mondial din istoria "panzerelor"

Nemţii sunt oamenii momentului în fotbalul mondial, însă în spatele jucătorilor de milioane de euro stau personaje simple cu poveşti de viaţă la fel ca ale multor alţi oameni care n-au avut si probabil nu vor putea vreodată să pună mâna pe Cupa Mondială.

Iată cele mai importante amănunte din viaţa principalilor jucători din naţionala Germaniei. 

Manuel Neuer – La vârsta de cinci ani a semnat primul contract cu Academia lui Schalke, fascinat de faptul că de la geamul camerei din casa părintească putea vedea stadionul „minerilor“. Până la 14 ani a făcut tenis şi fotbal în paralel, fiind un mare fan al lui Boris Becker. Neuer a donat 500.000 de euro unei fundaţii de caritate, bani câştigaţi la concursul „Vrei să fii miliardar?“. Fratele lui Manuel e arbitru în ligile inferioare din Germania.

Philipp Lahm – Descoperit şi antrenat de Hermann Hummels, tatăl colegului său Mats Hummels, fost tehnician la juniorii lui Bayern Munchen, care a spus despre el doar atât: „Dacă Lahm nu va juca în Bundesliga, atunci nimeni nu o va face“. În copilărie, micuţul Philipp visa să fie brutar, deşi era un elev strălucit. Lahm a primit un premiu special în 2010, deoarece a afirmat public că pentru el n-ar fi nicio problemă dacă ar avea un coleg homosexual.   

Mats Hummels – E fiul primei femei comentator sportiv din lume şi al unui antrenor de fotbal. Mama sa, Ulla, transmiţând la televizor un meci din Bundesliga acum 20 de ani. Mats a fost crescut de Bayen Munchen, dar cum bavarezii nu i-au acordat prea mare atenţie, Ulla Hummels l-a dus la rivala Borussia Dortmund, unde a „explodat“ şi a ajuns unul dintre cei mai buni fundaşi ai lumii. Prietena lui, Cathy, a fost socotită cea mai frumoasă parteneră a unui sportiv german în 2013.

Jerome Boateng – Născut din tată ghanez şi mamă germană, Jerome a decis să evolueze pentru nemţi, spre deosebire de fratele său mai mare, Kevin Prince, care a jucat la juniori pentru Germania, iar apoi a ales să reprezinte Ghana. În 2010, Jerome a fost protagonistul unei accidentări stupide, pentru că după ce s-a lovit la genunchi într-un amical Germania – Danemarca, în avion un troller de băuturi a căzut pe piciorul lui.

Per Mertenacker – E supranumit BFG (Big Fucking German) datorită înălţimii lui (1,98 m), poreclă pe care i-au dat-o fanii lui Arsenal, atunci când s-a transferat la Londra, în 2011. Per e însurat cu o fostă handbalistă de naţională, Ulrike Stange, care a abandonat activitatea profesionistă când a rămas însărcinată. Cei doi au doi copii. Mertesacker a înfiinţat o fundaţie pentru ajutorarea persoanele aflate în depresie şi a organizat un meci în memoria lui Robert Enke, fost coleg cu el la Hannover 96 şi la naţională. Acesta şi-a pus capăt zilelor în 2009, aruncându-se în faţa trenului. Avea doar 32 de ani, dar căzuse într-o depresie cumplită.

Benedickt Höwedes – A văzut lumina ochilor pe 29 februarie 1988, drept pentru care îşi serbează ziua o dată la patru ani. E crescut de Schalke şi s-a declarat extrem de ataşat de acest club, încât şi-a prelungit contractul până în 2017, deşi a avut foarte multe oferte.

Sami Khedira – E fiul unui tunisian şi al unei nemţoaice, iar fratele său, Rani joacă la Stuttgart şi în naţionala de tineret a Germaniei. Sami e logodit cu Lena Gercke (26 de ani), câştigătoarea primei ediţii a „German Next Top Model“. Înainte de a fi cu Sami, Lena a fost logodnica lui Jay Khan, membru în trupa pop US 5.

Bastian Schweinsteiger – Unul dintre cei mai inteligenţi fotbalişti din naţionala Germaniei. A fost campion de ski înainte de a se dedica total fotbalului. Traducerea numelui său înseamnă „cârnat gros“, dar toată lumea îl ştie de Basti. E unul dintre cei mai influenţi jucători din lot, al doilea căpitan al echipei, iar omul care i-a ghidat cariera e fratele său mai mare, Tobias, care joacă şi acum la echipa a doua a lui Bayern Munchen.

Mesut Özil – Turcul din lotul campioanei mondiale provine dintr-o familie care s-a mutat de trei generaţii în Germania. „Tehnica şi simţul mingii le am de la turci, disciplina şi forţa de la nemţi“, spune Özil, care în ciuda faptului că e născut şi crescut în Germania e un musulman convins. Citeşte din Coran înaintea meciurilor şi, când poate, respectă rigorile Ramadanului. Mesut, poreclit de presă „Messi german“ sau „Zidane german“, şi de prieteni mai simplu „Nemo“, e logodit cu Mandy Capristo, o cântăreaţă pop din Germania, cu rădăcini italiene.

Thomas Müller – Copilul minune al fotbalului german, care la 24 de ani a dat deja zece goluri la Cupa Mondială. E unul dintre cei mai liniştiţi oameni din lotul nemţilor şi în timpul liber adoră să călărească. Probabil şi pentru că soţia lui participă din când în când la concursuri de echitaţie. Lui Thomas îi place să petreacă mult timp în familie, alături de părinţi, frate şi soţie, şi să se joace cu cei doi labradori pe care îi are.

Andreas Schürrle – E cel mai autentic neamţ din lotul Germaniei, judecând după înfăţişare. Schürrle e înnebunit să joace polo şi golf şi atunci când vine acasă, în Germania, cheamă toţi prietenii din copilărie la vila sa, unde încinge nişte petreceri pe cinste.

Miroslav Klose – Golgheterul absolut al Cupei Mondiale e polonez, la origini, dar a refuzat să joace pentru naţionala acestei ţări, aşteptându-şi rândul la Germania. Mama lui Klose a jucat handbal în naţionala Poloniei, iar tatăl său a fost fotbalist şi chiar dacă familia s-a mutat în Germania când Miro avea opt ani, la ei în casă se vorbeşte poloneză. Obiceiul a fost păstrat şi în familia lui Klose, el şi soţia sa, Sylwie, vorbind în poloneză cu cei doi băieţi gemeni pe care îi au, Luan şi Noah.

Toni Kroos – A fost poreclit „Chelnerul“ pentru acurateţea de care dă dovadă atunci când îşi serveşte colegii cu pase. E singurul est-german din lot şi a fost antrenat de tatăl său, care s-a declarat de acord ca el să plece la 17 ani la Bayern München. Pentru a se pregăti mai bine în vederea acestui pas, Kroos a lipsit de la şcoală 40 de zile, anunţând că prioritatea lui e fotbalul, nu învăţătura. Mai are un frate mai mic, jucător la Werder Bremen. 

Mario Götze – Copilul teribil al fotbalului german, care a şocat lumea fotbalului atunci când a decis să plece de la Borussia Dortmund la Bayern München, bavarezii plătind 37 de milioane de euro, clauza lui de reziliere. Götze e însă bavarez din naştere, iar tatăl său e profesor universitar la Facultatea de Inginerie Tehnologică din Memmingen. Fratele lui Götze e coleg de echipă cu cel al lui Hummels la Unterhaching (liga a treia). Sezonul trecut, la această echipă a jucat şi fratele lui Schweinsteiger. La Unterhaching, vârf de atac e Pascal Köpke, băiatul lui Andreas Köpke, antrenorul de portari al naţionalei Germaniei.

Lukas Podolski – Ca şi Klose e tot polonez, iar mama sa a jucat şi ea în naţionala de handbal a Poloniei. Podolski n-are însă şi paşaport polonez şi nici n-a fost solicitat să joace pentru această naţională. E al treilea cel mai selecţionat jucător din naţionala Germaniei (116 meciuri) şi al treilea golgheter all-time al echipei (47 de goluri). Podolski a apărut în mai multe videoclipuri ale formaţiei germane Brings, alături de care a cântat. 

Lotul campioanei mondiale

Nume Club Vârsta Meciuri / goluri la CM 2014

Portari

Manuel Neuer Bayern München 28 7/0 

Ron-Robert Zieler Hannover 26 0/0

Roman Weidenfeller Borussia Dortmund 33 0/0

Fundaşi

Matthias Ginter Freiburg 20 0/0

Benedikt Höwedes Schalke 04 26 7/0

Mats Hummels Barcelona 25 6/2

Erik Durm Borussia Dortmund 22 0/0

Philipp Lahm Stuttgart 30 7/0

Per Mertesacker Arsenal 29 6/0

Jerome Boateng Bayern München 25 7/0

Shkodran Mustafi Sampdoria 22 3/0

Mijlocaşi

Kevin Grosskreutz Borussia Dortmund 25 0/0

Sami Khedira Real Madrid 27 5/1

Bastian Schweinsteiger Bayern München 29 6/0

Mesut Ozil Arsenal 25 7/1

Julian Draxler Schalke 04 20 1/0

Toni Kroos Bayer Leverkusen 24 7/2

Mario Götze Bayern München 22 6/2

Christoph Kramer Borussia Mönchengladbach 23 3/0

Atacanţi

André Schürrle Chelsea 23 6/3

Lukas Podolski Arsenal 29 2/0

Miroslav Klose Lazio 36 5/2

Thomas Muller Bayern München 24 7/5

FOTO: Jucătorii germani, la festivitatea de decernare a titlului mondial. FOTO: Reuters

Dovadă de nobleţe din partea unui campion mondial: şi-a donat prima unor copii bolnavi din Brazilia

CM 2014. Lecţie de omenie a nemţilor faţă de poporul brazilian. Au lăsat şapte milioane de euro în Ţara Cafelei

CM 2014. Deutschland über alles! Germania, noua campioană mondială, după 1-0 cu Argentina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite