Fanii lui "U" Cluj i-au batut mar pe fotbalistii de la CFR Ecomax Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maseurul echipei CFR, Eugen Jascau, si-a pierdut doi dinti dupa ce a fost batut de suporterii de la Universitatea

Momente de groaza, sambata, la Cluj, dupa incheierea partidei dintre divizionarele B3, Universitatea si UTA Arad (scor 1-3). Suparati ca favoritii lor au pierdut, mai multi fani ai universitarilor au aruncat cu pietre si i-au batut pe sapte componenti ai echipei de Divizia A, CFR Ecomax Cluj, concitadina si rivala de moarte a lui "U". Aflati in cantonament la Hotel "Sport", situat in imediata apropiere a stadionului "Ion Moina", unde isi desfasoara partidele de pe teren propriu "U" Cluj, jucatorii feroviari au luat masa in hotel, la ora 12,45, dupa care au iesit la o plimbare in jurul acestuia. Moment prost ales, pentru ca, in jurul orei 13,15, imediat dupa incheierea partidei pierdute de studenti, aproximativ 30 de "ultrasi" ai lui "U", suparati ca de sase ani echipa lor se zbate in mediocritate, i-au reperat pe jucatorii rivalei. "Uite, ceferistii", au strigat atacatorii, care au tabarat pe jucatorii feroviari. Dupa ce i-au bombardat cu pietre, cinci dintre cei mai violenti fani clujeni i-au lovit cu pumnii si picioarele pe sportivii de la CFR. Imediat, locul din preajma hotelului s-a umplut de sange si de victime. Bilantul provizoriu: Turcu, Oncica, Toma si Georgievski au scapat cu zgarieturi, Borostean, Anca si Tilinca s-au ales cu leziuni grave, primul-suspect de fractura de mandibula, iar cel din urma cu o leziune de timpan, Bruncevici si Turcas si-au pierdut cunostinta. Cel mai grav a fost accidentat maseurul Eugen Jascau, care a muncit zece ani la concitadina "U" inainte sa treaca la CFR. Acesta si-a pierdut doi dinti in incercarea de a-i scoate din ghearele atacatorilor pe jucatori.
Patronul CFR, Arpad Paszkany se razboieste cu presa
Sosita la fata locului, conducerea feroviara nu a gasit nimic mai bun de cuviinta decat sa-si regleze conturile cu ziaristii: "Mergeti dracului de aici, lacustelor. Voi sunteti vinovati, ca tineti cu "U"!", le-a strigat dispretuitor presedintele CFR Iuliu Muresan jurnalistilor care isi faceau meseria. Muresan a depus plangere penala impotriva atacatorilor. "Nu se poate sa nu se ia masuri. Jandarmii au fost depasiti complet", a spus acesta. Presedintele lui "U" Cluj, Zoltan Iasko, i-a cerut scuze public omologului feroviar, pentru incidentele petrecute. "Nu e vina clubului ca exista rivalitate intre galerii", a spus acesta.
Principalul suspect: Mircea Cenean, "ultras agresiv"
Procurori de la Parchetul Judecatoriei Cluj au declansat duminica o ancheta, iar printre primii suspecti este Mircea Cenean, poreclit "Erji", client vechi al jandarmilor de la alte confruntari fotbalistice clujene. Acesta a mai fost amendat de cateva ori si este cunoscut in bransa ca un "adevarat ultras agresiv". El va fi audiat de procurori si risca sa fie sanctionat penal daca instanta ii va dovedi vinovatia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite