Euro 2020, sferturi: Anglia zdrobeşte Ucraina, completează careul de aşi al competiţiei! Programul semifinalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anglia

Naţionala de fotbal a Angliei s-a calificat în semifinalele Euro 2020 după o evoluţie exuberantă cu  Ucraina, scor 4-0 (1-0), într-un meci disputat pe Stadionul Olimpic din Roma.

Mare favorită înainte de începerea întâlnirii, Anglia nu a avut deloc emoţii cu reprezentativa antrenată de Şevchenko. Britanicii au deschis scorul la scurt timp după fluierul de start al arbitrului prin Harry Kane (4), care a fructificat o pasă excelentă a lui Sterling. Ucraina ar fi putut egala în minutul 17, după o gafă a lui Stones, dar şutul lui Yaremchuk a fost respins de Pickford în corner. 

Anglia a continuat să fie echipa mai bună şi ar fi putut dubla avantajul prin Rice (33) şi Sancho (40), dar şuturile celor doi au fost respinse de portar. Finalul reprizei a aparţinut ucrainienilor, cu Shaparenko (43) semnând ultima ocazie a primelor 45 de minute.

Partea a doua a fost o execuţie cu public. Anglia s-a dezlănţuit peste adversar imediat după revenirea de la cabine şi a marcat alte trei goluri, toate ca urmare a unor lovituri de cap, prin Maguire (46), Kane (50) şi Henderson (63).

Până la final, Ucraina a luptat din răsputeri să înscrie golul de onoare, în timp ce Anglia a încercat şi a reuşit să îşi păstreze imaculată cifra din dreptul golurilor primite la acest turneu final, zero.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw (Trippier ’65) – Rice (Henderson ’57), Phillips (Bellingham ’65) – Sancho, Mount, Sterling (Rashford ’65) – Kane (Calvert-Lewin ’73). Selecţioner: Gareth Southgate.

Ucraina: Bushchan – Zabarni, Krivţov (Tsigankov ’35), Matvienko – Karavaev, Sidorciuk (Makarenko ’64), Zincenko, Mikolenko – Iaremciuk, Şaparenko, Iarmolenko. Selecţioner: Andrei Şevcenko.

Arbitri: Felix Brych (Germania)

Programul semifinalelor:

Marţi, 6 iulie

Italia - Spania (22:00, Londra)

Miercuri, 7 iulie

Anglia - Danemarca (22:00, Londra)

Finala:

Duminică, 11 iulie (22:00, Londra)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite