Euro 2020, optimi: Southgate îşi plăteşte  poliţele cu Germania, califică Anglia în sferturile de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
southgate

Anglia s-a calificat în sferturile de finală ale Euro-2020, după ce a învins, marţi, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Germaniei.

Duelul de la Londra a fost  într-unul dintre cele mai aşteptate şi mediatizate meciuri din această fază a întrecerii continentale, întâlnirea din optimile de finală având şi o încărcătură specială pentru actualul selecţioner al britanicilor. La ultimul meci jucat de cele două naţionale în fazele eliminatorii ale unui turneu final european, în semifinalele competiţiei din 1996, Germania învingea Anglia la loviturile de departajare cu scorul de 6-5 (1-1 în timpul regulamentar), penalty-ul decisiv fiind ratat chiar de Gareth Southgate.

Anglia şi-a câştigat grupa fără să impresioneze, obţinând două victorii la limită, 1-0 cu Cehia şi Croaţia, şi un rezultat alb cu Scoţia, în timp ce Germania trecuse prin emoţii imense pentru accederea în optimi, golul calficării fiind înscris în ultimele minute ale partidei cu Ungaria.

Ca aproape de fiecare dată când aşteptările sunt foarte mari, partida de luni seara mai degrabă a dezamăgit la capitolul spectaculozitate. Cele două echipe şi-au împărţit puţinele ocazii de gol ale primei reprize. Sterling (16) a fost blocat de Neuer, iar Hummels i-a închis perfect pe Harry Kane în două rânduri (43 şi 45+1), în timp ce Havertz (10) şi Werner (32) au semnat şansele oaspeţilor. 

Repriza secundă a debut cu o intervenţie excelentă a lui Pickford (48) la un şut bombă expediat de Kai Havertz, după care a urmat o lungă perioadă de acalmie. 

Următorul moment fierbinte al meciului a venit peste mai bine de douăzeci de minute şi a adus deschiderea scorului, după ce Luke Shaw a trimis o centrare excelentă la firul ierbii, iar Raheem Sterling a pus latul şi l-a învins pe Neuer (foto jos). 

anglia

Muller (81) a avut golul egalării pe tavă, dar germanul şi-a bătut joc de o ocazie imensă şi a trimis alături dintr-o situaţie de singur cu portarul. Cinci minute mai târziu, Kane (86) a risipit emoţille finalului de meci şi a înscris golul de 2-0, după o centrare ideală a lui Grealish.

Anglia: Pickford - Walker, Maguire, Stones - Trippier, Rice (Henderson '88), Philips, Shaw - Saka (Grealish '69), Kane, Sterling. Selecţioner Gareth Southgate;

Germania: Neuer - Ginter (Emre Can '88), Hummels, Rudiger - Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Leroy Sane '88) - Havertz, Werner (Gnabry '68), Muller (Musiala '90+2). Joachim Low.

Cartonaşe galbene: Rice '8, Philips '45, Maguire '77 / Ginter '25, Gosens '72.

Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite