Englezii se tem de un dezastru: Va fi interzis evenimentul aşteptat de 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa a arătat sărbătoarea fanilor celor de la Liverpool după câştigarea Ligii Campionilor, anul trecut
Aşa a arătat sărbătoarea fanilor celor de la Liverpool după câştigarea Ligii Campionilor, anul trecut

În Marea Britanie, răspândirea coronavirusului încă n-a fost ţinută sub control şi, de aceea, autorităţile sunt în alertă maximă.

Cu peste 171.000 de cazuri confirmate şi peste 26.000 de decese, Marea Britanie a fost lovită din plin de pandemie. Iar situaţia critică n-a fost încă depăşită, aşa cum se întâmplă în multe alte ţări europene.

Chiar şi aşa, englezii au deja un plan clar pentru reluarea fotbalului, mai ales că vorbim de o industrie de milioane de euro. În plus, guvernul britanic a anunţat, clar, că reluarea meciurilor, chiar şi fără spectatori, va fi benefică pentru populaţie în această perioadă, urmând să reducă nivelul de stres. Drept umare, având permisiunea autorităţilor, o parte din echipe fac deja şedinţe de pregătire cu grupuri restrânse. Între 8 şi 11 mai vor începe şi antrenamentele normale. Şi, dacă situaţia va decurge conform planului, meciurile se vor juca după 6 sau 13 iunie.

Indiferent de data la care se va relua sezonul în Premier League, în proporţie de 99%, campioana va fi Liverpool. Adică, formaţie care are un avans de 25 de puncte faţă de locul 2, ocupat de Manchester City, când mai sunt doar zece etape de jucat. Inclusiv dacă după un scenariu apocaliptic, Premier League nu se va mai relua în acest sezon, Liverpool va fi declarată campioană.

Iar iminentul triumf al „cormoranilor“, aşteptat de 30 de ani de fanii lor, i-a băgat pe autorităţi în alertă maximă. Asta deoarece ei se tem de o petrecere stradală, organizată de suporteri, în momentul în care Liverpool va deveni campioană. Tocmai de aceea, deja se lucrează la un plan prin care o astfel de manifestare să fie interzisă, iar cei care nu se vor conforma să fie pedepsiţi de forţele de ordine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite