Doctorul care le-a abuzat sexual pe gimnaste, faţă în faţă cu furia victimelor sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce le-a abuzat sexual pe toate gimnastele din lotul naţional al Statelor Unite ale Americii, inclusiv pe Simone Biles, doctorul Larry Nassar (54 de ani) face cunoştinţă cu furia victimelor în sala de judecată.

Împotriva doctorului s-au exprimat, printre altele, campioanele olimpice Simone Biles, Aly Raisman, Gabby Douglas, McKayla Maroney şi Jordyn Weiber. Cu toate au susţinut că doctorul  le-a acordat „tratamentul“ ani în şir, cu complicitatea celor din federaţie. Profitând de inocenţa şi de naivitatea sportivelor, Larry Nassar le abuza sexual pe gimnaste în cabinetul său, sub pretextul că le oferă cel mai bun remediu pentru accidentările de care suferă. Totul se petrecea la Karolyi Ranch, locul de cantonament al lotului naţional, care aparţine cuplului Bela şi Martha Karolyi.
După ani la rând de umilinţe, gimnastele au ieşit în faţă şi au mărturisit calvarul prin care au trecut. Cu lacrimi în ochi, fostele gimnaste Jordyn Weiber şi Aly Raisman, medaliate olimpice cu aur, au depus vineri mărturie împotriva doctorului Larry Nassar. Jordyn Weiber a spus în faţa instanţei: „Credeam că pregătirea pentru Jocurile Olimpice e cel mai greu lucru, dar de fapt cel mai insuportabil lucru era că am fost ani la rândul victima acestui doctor. M-a făcut să mă simt ruşinată şi confuză. Mi-au trebuit luni ca să îmi amintesc totul şi să realizez ce mi s-a întâmplat cu adevărat, cum am fost spălată pe creier de Larry Nassar şi de cei care trebuiau să fie de partea mea“.
Wieber spune că totul a început când avea 14 ani şi a venit la doctor cu o accidentare la încheietură. „O făcea mereu, la fiecare vizită a mea în cabinet, îmi spunea că mă va vindeca şi eu habar n-aveam ce se întâmplă de fapt“. Ally Raisman a luat şi ea cuvântul şi i s-a adresat doctorului: „Adult după adult, cu toţii te-au protejat. Tu cum mai poţi să dormi noaptea? Tu, cel care trebuia să ai grijă de noi?”.
Împotriva doctorului s-a exprimat şi cea mai valoaroasă gimnastă a lumii la ora actuală, Simone Biles: "Şi eu sunt una dintre multele supravieţuitoare care a fost agresată sexual de Larry Nassar. Majoritatea mă ştiţi ca o tânără fericită, zâmbitoare şi plină de vitalitate. Dar recent m-am simţit distrusă şi cu cât încercam să fac vocea mea din cap să tacă, cu atât ea striga mai tare. Acum nu îmi mai este teamă să-mi spun povestea", a scris Biles pe contul ei de Twitter. "Nu am spus public ce mi s-a întâmplat deoarece ani de zile nouă ni s-a spus să tăcem şi, sinceră să fiu, unele lucruri erau extrem de dureroase", a scris şi Gabby Douglas într-un mesaj pe Instagram.
E condamnat deja la 60 de ani de închisoare
Nassar, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat în iulie după acuzaţii că posedă mii de imagini şi filmuleţe cu pornografie infantilă, inclusiv cu copii angajaţi în acte sexuale, din perioada 2003-2006, iar fostul medic a fost condamnat  la 60 de ani de închisoare. Larry Nassar va afla în această săptămână şi sentinţa în procesul în care a pledat vinovat de agresiune sexuală. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual.

Nu voi avea odihnă până când ultima ta rămăşiţă de influenţă în acest sport va dispărea. Eşti un cancer al societăţii Aly Raisman, campioană olimpică la gimnastică
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite