Dinamo, rezultat uriaş în Portugalia: Campioana României e la un pas de a scrie istorie în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alireza Mousavi (în alb)
Alireza Mousavi (în alb)

„Câinii“ au făcut un meci formidabil la Lisabona, cu o revenire superbă în ultimele minute, când fanii gazdelor au fost reduşi la tăcere.

Dacă la fotbal e la pământ, în schimb, Dinamo domină handbalul masculin din România în ultimii ani. Cu trei titluri succesive câştigate începând cu sezonul 2015-2016, formaţia din „Ştefan cel Mare“ a început să impresioneze, treptat, şi pe plan european.

În acest sezon, „câinii“ au obţinut şapte victorii în zece partide disputate în grupele Ligii Campionilor şi, câştigând grupa D, au ajuns în barajul de promovare în optimile competiţiei.

Sâmbătă, Mousavi şi colegii săi au întâlnit Sporting Lisabona, în deplasare, în meciul tur. După o primă repriză echilibrată (14-14), partea secundă a fost de-a dreptul dramatică!

Portughezii au condus cu patru goluri până în minutul 23. De aici însă, după un time-out cerut de Dinamo, a început revenirea spectaculoasă a românilor care, uluitor, au egalat: 31-31! 

Din păcate, când mai erau trei secunde, Sporting a înscris golul victoriei, iar meciul s-a terminat 32-31 pentru formaţia din Lisabona. Chiar şi aşa însă, Dinamo are o şansă uriaşă în vederea returului de joi (ora 20.00, Digi Sport, Telekom Sport).

Dacă va trece de Sporting Lisabona, Dinamo va deveni prima formaţie românească ajunsă în optimile Ligii Campionilor de când competiţia a trecut la noul format.

Învingătoarea duelului dintre Dinamo şi Sporting va întâlni Telekom Veszprem în optimi.

Dinamo în meciul cu Sporting Lisabona: Missaoui, Heidaridad, Grigoraş – portari; Descat 6, Bannour 6, Alouini 2, Savenco, Szasz 3, Negru 3, Şandru 3, Gavriloaia 1, Komogorov 3, Zulfic 3, Kuduz, Mousavi 1, Acatrinei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite