CONFERINŢĂ Noua formulă prin care Dinamo îşi propune să „atace“ titlul din Liga I. Planurile şi obiectivele alb-roşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Teja, antrenor la Dinamo FOTO Bogdan Iordache/Mediafax
Mihai Teja, antrenor la Dinamo FOTO Bogdan Iordache/Mediafax

Ionuţ Negoiţă, Mihai Teja, Daniel Stanciu, Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu au susţinut, miercuri, conferinţa de presă de început de an, în cadrul căreia şi-au anunţat planurile pentru 2015.

Cei cinci oficiali de la Dinamo care s-au prezentat în faţa camerelor de filmat şi-au expus discursurile în legătură cu planul de reorganizare al clubului. Când a venit vremea întrebărilor, au preferat să glumească, în loc să dea lămuriri, conferinţa terminându-se abrupt, în ciuda faptului că jurnaliştii prezenţi mai aveau curiozităţi.

Ionuţ Negoiţă (acţionar majoritar): „Dinamo intră în altă etapă, după cum bine se ştie. Un lucru foarte important pentru club este că planul de organizare a fost aprobat şi confirmat, în decembrie. Practic, ieşirea din insolvenţă e o chestiune de timp şi suntem optimişti din acest punct de vedere. Această nouă etapă presupune o schimbare majoră la Dinamo, din punct de vedere al persoanelor. 

Practic, noul manager general este domnul Daniel Stanciu, noul antrenor al lui Dinamo este Mihai Teja, noul manager sportiv este domnul Ionel Dănciulescu. Ne bucurăm pentru venirea tuturor şi pentru revenirea în cadrul echipei a lui Marius Niculae. Prin venirea lui, prin implicarea directă pe teren a lui Ionel Dănciulescu şi a câtorva fotbalişti care ştiu ce înseamnă Dinamo, vrem să revenim acolo unde a fost Dinamo. Din păcate, spiritul Dinamo a fost în scădere de ceva ani buni, zic că am oprit această scădere şi deja suntem în trend ascendent. Vreau să mulţumesc domnului Flavius Stoican (n.r. fost antrenor) pentru ceea ce a făcut la Dinamo, a făcut lucruri deosebite. 

Îi mulţumim şi lui Cristian Bobar (n.r. fost manager sportiv), care nu mai face parte din noua echipă, a făcut lucruri extraordinare şi mi-a promis că rămâne dinamovist, chiar dacă va merge în altă parte. Domnul Constantin Anghelache a promis că ne ajută ori de câte ori a fost nevoie, deci rămâne un fel de consilier al meu personal. Îi mulţumim foarte mult pentru ce a făcut şi ce va face, nu a fost o vreme deloc uşoară. Mulţi s-au eschivat de la ce înseamnă anumite provocări, însă domnul Anghelache a făcut faţă cu brio şi a rezistat la ce înseamnă probleme specifice ale acestei perioade complicate care a fost. Am învăţat multe, sunt mulţumit de ce s-a întâmplat până acum. Dinamo se gândeşte, s-a gândit şi se va gândi tot timpul la titlu, dar în momentul în care ne aflăm suntem destul de realişti să ne dăm seama că acest prag este aproape imposibil, în schimb facem tot ce putem ca la anul să sperăm să avem anumite şanse. Sperăm, gândim, facem tot ce putem şi vedem ce obţinem. Nu facem promisiuni doar de dragul de a promite. Sunt câţiva jucători care prezintă interes, s-au cerut informaţii“.

Daniel Stanciu (director general): „E o provocare pentru mine şi pentru echipă. Putem să obţinem rezultatele pe care le dorim, doar că avem nevoie de timp. E un proiect de doi ani şi jumătate, vreau să le mulţumesc colegilor de club pentru ce au realizat. Lotul alb-roşilor se reuneşte joi, urmând ca primul meci oficial să-l dispute pe 17 februarie, în turul semifinalelor din Cupa Ligii, iar cea dintâi partidă din Liga I va fi pe 21 februarie, pe terenul celor de la Oţelul Galaţi. Dacă Dinamo nu era pe locul opt, probabil nici eu nu mai eram aici. Important e ceea ce ne dorim să facem în continuare, că am venit optimişti şi plini de dorinţă să readucem Dinamo unde trebuie. E o altă etapă în istoria clubului, asta contează cel mai mult“. 

Mihai Teja (antrenor): „Mulţumesc conducerii clubului Dinamo că mi-a acordat această şansă, pentru mine înseamnă foarte mult. Este o provocare foarte mare. Ştiu că sunt un antrenor tânăr, dar ştiu că pentru munca pe care o depunem împreună să realizăm obiectivele. Ştiu ce înseamnă fenomenul Dinamo, am fost pe toate poziţiile la echipă, mi-am dat seama cât de mulţi suporteri poate avea echipa când a luat campionatul în 2007. Sunt onorat să fiu la un club foarte mare din România şi ca antrenor cred că-ţi doreşti şi e important să fii în cele mai mari cluburi din România, să-ţi creezi o carieră. Din punct de vedere sportiv, e un moment greu, Dinamo e pe locul opt. Nu există un loc anume pe care-l vrem, ne dorim să fim cât mai sus. Ne dorim să vorbim mai puţin în faţa voastră şi rezultatele şi jocul de pe teren să poată fi cel analizat. În stafful tehnic vor fi următorii: Marco Onetto - preparator fizic, antrenor cu portarii - Gheorghe Niţu, antrenori secunzi - Alexe Ilie şi Dragoş Radu“.

Ionel Dănciulescu (manager sportiv): „Voi face tot posibilul să ajut acest club, care mie mi-a dat enorm. Sunt încrezător, multe lucruri nu se schimbă, proiectul merge în continuare. Suntem încrezători că lucrurile se vor duce într-o direcţie bună, suntem tineri şi dornici de muncă. Odată cu ieşirea din insolvenţă a clubului, unde, vă spun sincer, s-au făcut eforturi extraordinare, cu siguranţă Dinamo va deveni o forţă a campionatului românesc şi în cupele europene“.

Marius Niculae (primul transfer din 2015): „Mulţumesc că mi-a fost dată această posibilitate, să mă întorc acasă. Numai prin muncă, disciplină şi seriozitate putem aduce Dinamo acolo unde îi este locul. Răspunsul va fi pe teren, nu în faţa voastră. Ştiu că campionatul românesc trece printr-o perioadă foarte grea şi vreau să dau o mână de ajutor pe teren. Negocierile au durat două minute, ne-am înţeles imediat, am ales cu sufletul. Sunt născut şi crescut la Dinamo, gândesc cu sufletul“. Marius Niculae va purta tricoul cu numărul 29.

Programul dinamoviştilor

  • 07 ianuarie: conferinţă de presă (12.00)
  • 08 ianuarie: reunirea lotului la Săftica (11.00)
  • 09 ianuarie: vizita medicală (08:00)
  • 10-13 ianuarie: antrenamente la Izvorani
  • 14-25 ianuarie: stagiu de pregătire centralizată, meciuri amicale în Turcia
  • 26-31 ianuarie: antrenamente la Săftica
  • 01-10 februarie: stagiu de pregătire centralizată, meciuri amicale în Spania

Povestea lui Ionuţ Nedelcearu, fotbalistul dorit de Sampdoria. Locuieşte în condiţii modeste, tatăl e pensionat pe caz de boală

Marius Niculae revine la Dinamo, unde vrea să-şi încheie cariera de fotbalist

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite