„Dedu, portarul cu 1.000 de mâini“: lumea handbalului, uluită de Denisa Dedu. Imagini cu o paradă senzaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dedu

România a învins Rusia cu 22-17 în cel de al doilea meci de la Campionatul European, iar prestaţia jucătoarei dintre buturi a fost, pur şi simplu, fantastică.

Denisa Dedu a fost, pur şi simplu, de neînvins, dovadă şi faptul că, în partea secundă, Rusia a avut o perioadă de 13 minute în care n-a marcat.

Portarul legitimat la Corona Braşov a prins o zi excelentă, iar Paula Ungureanu, cea care, la rândul ei, a salvat România în multe meciuri, a încurajat-o energic de pe margine. 

„Portarul cu 1.000 de mâini. Denisa Dedu a fost, pur şi simplu, spectaculoasă în meciul cu Rusia“, a notat şi site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Handbal. Sursa menţionată a ales şi cea mai frumoasă paradă reuşită de handbalista de 22 de ani:

Analiza lui Lecuşanu

După victoria cu Rusia, vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, Narcisa Lecuşanu, a „disecat“ meciul la TVR 2.

„Un meci extraordinar făcut de fetele noastre, atât în atac, cât şi în apărare. Denisa Dedu a fost fantastică. E postul care s-a completat foarte bine de la începutul competiţiei. Chiar dacă Paula (n.r. – Ungureanu) a început mai greu, Dedu a acoperit-o. A fost ziua ei, rusoaicele n-au mai avut posibilitatea de a mai da gol.

Am avut şi o echipă care a făcut şi faza ofensivă foarte bine. Degeaba apăra Denisa, dacă noi nu dădeam goluri. S-au apărat foarte bine şi Denisa Dedu a fost fenomenală în poartă. E unul dintre portarii de excepţie a acestei generaţii.

Eliza Buceschi a avut o prestaţie extraordinară, aşa cum ne-a obişnuit. Mă bucură enorm de mult că a avut curajul să arunce şi la poartă“, a declarat fosta handbalistă.

„Au fost momente în care am avut emoţii, pentru că ne-am grăbit, iar în handbal un avantaj de un gol sau de două goluri aproape că nu înseamnă nimic. Fetele care au fost pe teren şi cele de pe bancă ne-au demonstrat că ne pot face fericiţi. Melinda Geiger, chiar dacă a avut câteva ratări, a tras la poartă şi a mai dislocat apărarea adversă, pentru că dacă nu arunci la poartă, nici nu-ţi faci culoare.

Eu aş remarca echipa în meciul cu Rusia. Când n-a mers Neagu, a mers Buceschi, când n-a mers Buceschi, a mers Geiger. S-au acoperit foarte bine. După meciul cu Norvegia, a fost uşor să comentezi din afară, dar şi acolo am făcut un meci bun. Cu Croaţia, eu cred că fetele trebuie să câştige“, a adăugat Lecuşanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite