Dan Petrescu, interviu spumos după ce a scăpat de COVID-19: „Un miracol!“

Dan Petrescu, interviu spumos după ce a scăpat de COVID-19: „Un miracol!“

Dan Petrescu spune că nici nu şi-ar fi dat seama că are COVID-19, dacă n-ar fi făcut testul

La trei zile după ce a cucerit al 3-lea titlu de campion cu CFR Cluj, tehnicianul de 52 de ani a acordat primul interviu în care a explicat prin ce a trecut în izolare şi cum s-a manifestat boala la el.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Petrescu e cel mai bun antrenor din Liga I, dovadă că tocmai a reuşit ceea ce părea o misiune imposibilă: câştigarea campionatului pentru a 3-a oară la rând cu o echipă a CFR-ului care, la un moment dat, părea a fi în „moarte clinică“.
 
Loviţi de un caz extrem de suspect, cu 23 de bolnavi falşi de COVID-19 în lot, ardelenii şi-au pierdut ritmul competiţional în izolare, însă, chiar şi aşa, după ce au revenit pe teren, au bătut tot (1-0 cu Botoşani, 2-0 cu FCSB şi 3-1 cu Craiova) şi au luat titlul!
 
Spre ghinionul său, Dan Petrescu nu s-a numărat, totuşi, printre bolnavii falşi ai CFR-ului şi chiar a avut COVID-19! Motiv pentru care a antrenat echipa prin telefon şi a urmărit ultimele trei partide, decisive pentru titlu, la televizor! Acum, când a scăpat de boală şi a primit şi trofeul şi medalia de campion, „Bursucul“ a acordat un interviu pentru sport.ro, primul după această perioadă extrem de agitată.
 
Ce a povestit Dan Petrescu?
 
*N-am avut niciun simptom, dar a trebuit să respect regulile. Nu mă prindeam că am (n.r. - COVID-19), dacă nu-mi făceau analize, n-am avut nimic, niciodată. Am stat o săptămână în spital, aş vrea să le mulţumesc celor de acolo, m-au tratat extraordinar. Cei din familie au venit la balcon tot timpul, mi-au făcut cu mână. Am stat singur şi acum o să ne vedem.
 
*Toată lumea ştie că mai am doi ani de contract (n.r. - cu CFR Cluj). E posibil orice în fotbal, mai ales la CFR Cluj. Presiunea de aici e mult mai mare decât la Real Madrid şi Barcelona! Într-un an, n-am pierdut decât un singur meci şi a fost o dramă naţionlă! La Barcelona şi Real se mai poate pierde un meci, dar la CFR e foarte greu. Orice antrenor va veni aici va simţi această presiune. Să rezişti 3 ani şi să iei trei campionate nu e uşor şi mă bucur că am reuşit acest lucru. 
 
*Ştie toată lumea că am vrut să antrenez naţionala, Chelsea şi Steaua. Până acum n-am ajuns nici la naţională, nici la Chelsea, nici la Steaua. E posibil orice la CFR, tineţi minte după meciul cu Craiova câte speculaţii s-au făcut. Eu vreau să duc contractul la final, dar asta nu depinde numai de mine.
 
*Probleme financiare sunt peste tot, mai ales în contextul pandemiei. Nu cred că CFR e singura echipă cu probleme financiare.
 
*Ca să mai luăm un titlu, trebuie să vină jucătorii pe care îi vreau eu, ca de obicei, pentru că lotul l-am făcut eu. Să-mi dea mână liberă până la capăt şi sunt şanse. Eu am antrenat peste tot, dar ca la CFR Cluj n-a fost presiunea niciodată. 
 
*Va fi aproape imposibil să repetăm ce am făcut anul trecut. În România nu sunt bani, noi nu înţeleg de ce trebuie să avem pretenţii, n-avem bani. Noi n-avem cu ce să ne batem cu echipele mari. Ce am făcut anul trecut e un miracol!
 
*Am dormit cu trofeul! (n.r. - după ce a luat titlul). Mie îmi place să dorm cu trofee. Eu mi l-am pus singur, cu medalie, cu tot, aici. Mie îmi place în primele seri să-l am lângă mine.
 
*Eu aş fi preferat 18 echipe şi fără play-off şi play-out (n.r. despre noul sistem competiţional cu 16 echipe în Liga I). Şi dacă, Doamne fereşte, se mai face play-off şi play-out, lăsaţi-ne punctele, vă rog frumos! Lăsaţi-ne punctele! (n.r. - nu vrea înjumătăţirea punctelor după sezonul regulat)
 
*Şi mai am o rugăminte: Să vină VAR în România, ca în toate ţările e VAR (n.r. - arbitraj video). Dacă noi aveam VAR, nu mai stăteam la ultimul meci să jucăm. Eram de mult campioni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările