„Cutremur” în lumea fotbalului englez. Sir Alex Ferguson, acuzat că ar fi trucat un meci din Champions League

„Cutremur” în lumea fotbalului englez. Sir Alex Ferguson, acuzat că ar fi trucat un meci din Champions League

Sir Alex Ferguson se află în mijlocul unui scandal, după ce un impresar italian, Giuseppe Pagliara, a afirmat că i-ar fi oferit un ceas de aur antrenorului lui Manchester United, pentru că l-a ajutat să facă un blat, la un meci de Champions League, împotriva lui Juventus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Episodul a fost invocat la tribunal, în contextul desfăşurării unui proces intentat în Anglia impresarului Giuseppe Pagliara, care, la cei 64 de ani ai săi, este acuzat de dare de mită.  

„The Guardian” notează că agentul i-ar fi dezvăluit întreaga poveste unui reporter aflat sub acoperire, Claire Newell, care ar fi pretins că este e o femeie de afaceri interesată să investească în lumea fotbalului. 

Acelaşi personaj susţine Ferguson primea bani la transferuri, sugerând obiceiuri similare şi în cazul lui Antonio Conte. Mai exact, a invocat o discuţie care ar fi avut loc cu antrenorul italian, în perioada când era la Chelsea.
„Conte mi-a făcut cu ochiul şi mi-a zis: «Da, vreau acest jucător, dar există şi o cafea pentru mine, Pino? O cafea mică». I-am răspuns: «Sigur că este. Negociem şi pentru cafea». Nu era vorba de un dublu espresso”.
Sir Alex Ferguson s-a aflat la „cârma” lui Manchester United, în perioada 1986-2013, fiind antrenorul care a câştigat cele mai multe trofee din istoria fotbalului englez.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: