Cum e tenisul fără spectatori: Jucătorii descriu o realitate cruntă, înainte de US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Thiem e descurajat de perspectiva de a juca la US Open, în faţa unor tribune goale
Dominic Thiem e descurajat de perspectiva de a juca la US Open, în faţa unor tribune goale

Dacă izolarea e suportabilă, având în vedere condiţiile create de organizatori, în schimb, meciurile desfăşurate în faţa unor tribune goale îi deranjează teribil pe jucători.

US Open 2020 porneşte la drum de luni, 31 august şi, la fel ca toate turneele desfăşurate până acum, în pandemie, tribunele vor fi goale. Doar că, de această dată, lipsa spectatorilor se va resimţi mult mai puternic.

„E mare păcat că nu-i putem avea pe fani alături de noi. Dar sănătatea are prioritate. Să sperăm că la anul lucrurile vor reveni la normal. Acum, fără spectatori în tribune, trebuie să devii propriul tău suţinător, singurul, cel mai mare“, a explicat Cori Gauff (50 WTA).

Iar lipsa spectatorilor se va resimţi şi mai tare la US Open, mai ales, la meciurile care se vor desfăşura pe o arenă gigantică, precum „Arthur Ashe“. 

„Tenisul e un sport în care partea mentală contează enorm. Şi, de aceea, lipsa fanilor va cântări mult. Doar îmi pot imagina cum va fi să joci pe <<Arthur Ashe>>, un al 5-lea set, după miezul nopţii. În mod normal, într-o asemenea situaţie, primeşti atât de multă energie din partea publicului. Acum, probabil, mă voi simţi foarte, foarte singur. Dar va fi o experienţă interesantă şi toţi vom avea parte de aceeaşi condiţie. Iar cine se va descurca mai bine, probabil, va câştiga US Open“, a explicat austriacul Dominic Thiem (3 ATP).

23.771 de oameni pot intra, în mod normal, pe arena „Arthur Ashe“, cea mai mare care găzduieşte meciuri de la US Open.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite