Cu ce ne ajută locul doi? FIFA vrea să facă urne, cu favorite şi outsidere! Posibil baraj cu Spania, Croaţia sau Anglia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va fi cel mai probail în urna outsiderelor dacă va încheia grupa pe locul doi şi ar putea întâlni Spania, Croaţia, Anglia sau Portugalia!

Ce trebuie ştiut despre baraj:

1. Dintre cele nouă ocupante ale poziţiei secunde în clasamentele din preliminarii, doar primele opt se vor lupta în patru meciuri de baraj, echipa cea mai slab clasată urmând a fi eliminată.

2. În stabilirea celor mai bune opt echipe de pe locul doi se iau în calcul punctele obţinute de formaţia respectivă în calificări, mai puţin cele adunate din confruntările cu ultima clasată din grupă (acolo unde sunt şase echipe).

3. Deocamdată, locul doi în grupa noastră e ocupat de Ungaria, care are golaveraj mai bun ca România. Dacă am fi avut noi golaveraj mai bun, am fi în situaţia de mai jos a Ungariei, adică pe locul cinci în clasamentul echipelor ce ocupă locul doi, cu 7 puncte (se exclude victoria cu Andorra). Cu alte cuvinte, am merge la baraj.

4. FIFA nu a anunţat încă oficial procedura, însă aproape sigur cele opt formaţii de la baraj vor fi împărţite în două urne, pe baza coeficienţilor. Cel mai probabil, România ar fi în urna a doua pentru că este sub Croaţia, Anglia, Spania, Suedia, Grecia (dintre echipele care sunt acum pe locul doi), dar şi sub Belgia, Franţa sau Portugalia (dintre formaţiile care ar putea ajunge pe doi).

În aceste condiţii, România va întâlni una din echipele din urna favoriţilor. Din Grupa I, vorbim de Spania sau de Franţa, din Grupa A de Croaţia sau Belgia, din Grupa C de Suedia. Alţi posibili adversari: Anglia (dacă termină pe doi în Grupa H) sau Portugalia (Grupa F). 

Actualele ocupante ale locului doi (fără punctele cu echipa de pe locul 6, unde există)
1.Croaţia 13 puncte 
2. Grecia 10 puncte 
3. Anglia 8 puncte
4. Spania 8 puncte
5. Ungaria 7 puncte
6. Bulgaria 6 puncte
7. Islanda 6 puncte
8. Suedia 5 puncte
9. Israel 2 puncte

Meciurile de marţi din grupa noastră

Estonia – Andorra 19.00
Turcia – Ungaria 20.30, DolceSport 2
Olanda – România 21.30, TVR 1
Etapa viitoare (6 septembrie): Estonia – Olanda, România – Ungaria, Turcia - Andorra

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite