CTP a comentat crizele de nervi ale Simonei Halep din meciul cu Kanepi: „Asta s-a întâmplat după atâtea luni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a urmărit cu mare interes revenirea Simonei Halep la Australian Open, după problemele de sănătate cu care s-a confruntat românca în ultimele luni.

Simona Halep e în turul II de la Australian Open, urmând să o întâlnească pe Sofia Kenin (37 WTA), o americancă de 20 de ani care traversează un moment excelent: are 7 victorii în 8 meciuri în 2019.

Până să revină pe teren, cel mai probabil, joi, Simona Halep a fost pusă sub lupă de Cristian Tudor Popescu într-o intervenţie la Digi 24.

Ce a spus CTP?

*Să nu ne entuziasmăm acum, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Simona pleca, oricum, favorită în acest meci. La urma urmei, juca numărul 1 cu numărul 71. Deci nu atât rezultatul, cât modul în care a câştigat Simona, modul în care s-a trezit, s-a întors în tenisul de înalt nivel, la începutul setului doi. Până acolo, Simona şi-a lovit picioarele cu racheta. De nu ştiu câte ori a strigat spre loja ei: picioare, picioare, trebuie să trag de picioare. Evident, după atâtea luni de lipsă de jocuri competiţionale, reflexul de a te duce la minge, de a ţâşni, zvâcnirea ei nu mai era în funcţiune.

*Şi, cu creierul, Simona s-a autosugestionat şi a reuşit să dea drumul la picioare. Din acel moment, s-a schimbat tot jocul. Kanepi n-a mai putut să lovească de pe loc, aşezată, cu loviturile ei năprasnice. Simona a plimbat-o, i-a trimis multe mingi înapoi, a erodat-o. Şi, important e că am văzut-o pe Simona din nou cu dorinţă de victorie, cuplată la meci.

*Şi s-a mai văzut ceva. Că n-a stat chiar degeaba Simona în aceste săptămâni şi luni şi faptul că s-a antrenat, aşa cum spune, în ultima lună s-a antrenat foarte mult, se vede, pentru că ea a rezistat fizic mult mai bine decât Kanepi. Cred că e un moment important, îi poate da multă încredere, mai ales că vine şi după înfrângerea usturătoare de la US Open în faţa aceleiaşi Kaia Kanepi.

*Iată că acum a reuşit să o pună în genunchi literlamente. E posibil ca parcursul ei la acest Australian Open să fie mult mai sus decât ne aşteptam. Chiar Simona spunea că n-are mari aşteptări de la acest turneu. Dar tocmai această relaxare, a nu pleca cu presiune pe tine, poate să o ducă foarte sus în turneu.

CITEŞTE ŞI:

INTERVIU Simona Halep: Darren Cahill mi-a recomandat un alt antrenor şi o să ţin cont de sfatul lui!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite