Coronavirus. Anglia şochează: Eveniment public cu peste 6.000 de participanţi! Imagini şi reacţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alergătorii au participat în cursă pe o ploaie torenţială
Alergătorii au participat în cursă pe o ploaie torenţială

Pe când aproape toată planeta a adoptat metoda „Stăm acasă“ în lupta cu pandemia, Marea Britanie are o altă abordare.

În timp ce aproape toate ţările îşi închid graniţele, şcolile şi anulează evenimentele publice, Marea Britanie refuză, deocamdată, majoritatea acestor decizii. Şi, paradoxal, duminică, Italia, unde totul e închis, a înregistrat 3.590 de cazuri noi, în timp ce Marea Britanie a încheiat ziua cu 251 de teste pozitive.

Iar astăzi, imaginile venite din Anglia au şocat o lume întreagă! Asta pentru că, duminică, s-a organizat tradiţionala cursă de alergare denumită „Bath Half Marathon“. Numărul participanţilor a fost mai mic faţă de precedentele ediţii (media celor înscrişi era undeva în jur de 10.000 în fiecare an), însă, chiar şi aşa, aproape 6.200 de oameni au alergat pe distanţa de 21 de kilometri.

Organizarea evenimentului în plină pandemie a atras multe critici. Unul dintre organizatorii cursei, Andrew Taylor, a explicat de ce nu s-a anulat semimaratonul.

Ce a spus Andrew Taylor?

*Cea mai mare problemă pe care o avem noi în UK e lipsa exerciţiilor fizice pentru oamenii de rând, iar astfel de evenimente reprezintă o soluţie pentru combaterea problemei.

*Eu sunt doar un organizator de evenimente şi lucrez cu sfaturile care îmi sunt făcute. Noi am organizat evenimentul nostru în condiţii de siguranţă maximă. 

*Experţii pe probleme de sănătate ne-au spus că organizarea semimaratonului a fost de risc minim. Ne-au spus că nu există niciun motiv să anulăm evenimentul.

VEZI CUM S-A ALERGAT ÎN SEMIMARATONUL DE LA BATH

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite