Corespondenţă din Melbourne. Debutanta Coco şi experimentata Venus se înfruntă în semifinale la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismeană americană Coco Vandeweghe este una dintre revelaţiile turneului de la Melbourne. Ea le-a eliminat pe Kerber şi pe Muguruza.

Tenismeană americană Coco Vandeweghe este una dintre revelaţiile turneului de la Melbourne. Jucătoarea de 25 de ani, clasată pe locul 35 WTA, a scos-o din cursa pentru trofeu şi pe Garbine Muguruza, după ce cu un tur înainte o trimsese acasă pe Angelique Kerbe, încă liderul mondial al tenisului. În partida cu Muguruza, Coco s-a impus cu 6-4, 6-0, în al doilea set cedând doar 10 puncte. Mai mult, Vandeweghe a trebuit să facă faţă unei singure mingi de break de-a lungul partidei, pe care a anulat-o rapid, cu un as.
Aşadar, două câştigătoare de Grand Slam bătute de această jucătoare tenace, cu un serviciu bun şi care ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam.
În penultimul act, neexperimentata Coco dă peste Venus Williams, care este la a 21-a semifinală de Grand Slam a carierei, prima la Australian Open după 14 ani. Prin victoria din sferturi contra Anastasiei Pavlyucjenkova, Venus a ajuns, la 36 de ani, cea mai vârsntică semifinalistă la un Grand Slam în era open. Ea nu mai avanasese atât de departe într-un Grand Slam din 2011, când a fost dignosticată cu sindromul Sjogren, care afectează întreg organismul şi scade mult din energie.
Cu Serena Williams care a evoluat astă-noapte în sferturi, există , bineînţeles, perspectiva unei finale între surori. “Mi-ar plăcea să câştig trofeul în acest an. Mentalitatea cu care intru pe teren este: merit tot ce mi se întâmplă”, a declarat Venus Williams.

Halep rămâne pe 4
Prin victoria lui Coco Vandewghe în faţa Garbinei Muguruza, SImona Halep se va menţine pe locul 4 WTA, jucătoarea din Spania fiind ultima care o putea devansa pe româncă. Halep o va întrece pe Agnieszka Radwanska, dar va fi depăşită de Karolina Pliskova, păstrându-şi aşadar poziţia a patra.

Australian Open, sferturi, feminin

Vandewghe - Muguruza 6-4, 6-0

Venus Williams - Pavlyuchenkova 6-4, 7-6

Pliskova - Lucici-Baroni, miercuri, ora 02.00

Johanna Konta - Serena Williams, miercuri, ora 04.00

Adevărul la Australian Open 2017 - proiect susţinut de Aqua Carpatica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite