Combaterea rasismului sau prostie? Echipa Cleveland Indians îşi va schimba numele după 106 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emblema clubului la care s-a renunţat în 2018 tot din cauza presiunilor
Emblema clubului la care s-a renunţat în 2018 tot din cauza presiunilor

Trăim vremuri ciudate în care cuvântul „negru“ trezeşte un scandal planetar, iar o formaţie de tradiţie din Major League Baseball (MLB) e nevoită să se rebranduiască.

Cu siguranţă, rasismul e o „boală“ pentru eradicarea căreia trebuie să facem toate eforturile. 

Din păcate însă, în ultima perioadă, în numele combaterii rasismului, asistăm la episoade care nu doar că nu rezovlă problema principală, dar dau naştere la tot felul de situaţii aberante.

Un exemplu concret a venit săptămâna trecută, când arbitrul Sebastian Colţescu a devenit inamicul planetei pentru că a folosit cuvântul „negru“, care descrie o culoare în română, fără să aibă conotaţii rasiste. Iar acum, un exemplu similar vine din Statele Unite ale Americii, ţară în care această dorinţă disperată de a fi „politically correct“ a creat, nu o dată, situaţii cel puţin bizare. În această categorie poate fi pusă acum şi decizia clubului de baseball, Cleveland Indians, de a-şi schimba numele la finalul sezonului 2021!

Anunţul a fost făcut, astăzi, cu explicaţia că „organizaţia noastră trebuie să se îmbunătăţească în permanenţă la anumite capitole precum dreptatea socială“.

Cleveland Indians activează sub această denumire, una cu care e cunoscută pe toată planeta, începând din 1915. Doar că, în ultimii ani, gruparea din MLB a fost sub o presiune tot mai mare din partea grupurilor de influenţă amerindiană. Tocmai de aceea, în 2018, clubul a renunţat la emblema care-l reprezintă pe Şeful Wahoo, o caricatură stereotipă a amerindienilor. Acum, această mutare va fi urmată şi de schimbarea numelui, fără ca şefii grupării să fi anunţat noua denumire.

Anunţul clubului Cleveland Indians a stârnit o reacţie şi din partea lui Donald Trump, acesta arătându-se dezamăgit de situaţie: „Nu e o veste bună, nici măcar pentru indieni“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite