Colţescu se revoltă: Avocatul lui a anunţat ce va face după pedeapsa dată de UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Vandellos vrea ca arbitrul român să primească un avertisment, în cel mai rău caz
Josep Vandellos vrea ca arbitrul român să primească un avertisment, în cel mai rău caz

Forul european l-a absolvit pe centralul craiovean de 43 de ani de acuzele de rasism, însă l-a oprit de la delegări, până la data de 30 iunie, pe motiv că ar fi avut un „comportament neadecvat“.

Sebastian Colţescu va fi obligat să participe, în perioada suspendării, şi la un program educaţional, alături de asistentul Octavian Şovre. 

Acesta s-a aflat, la rândul său, pe teren, în controversatul meci PSG - Istanbul Başakşehir. Doar că, spre deosebire de Colţescu, tuşierul Şovre a scăpat doar cu un avertisment din partea UEFA, deşi a folosit şi el apelativul „ăla negru“.

Spaniolul Josep Vandellos e cel care l-a reprezentat pe Colţescu, în acest caz, şi, mai întâi, l-a scăpat de acuzele de rasism, după cum a explicat aici. Astăzi, într-o altă intervenţie, de această dată, la postul Pro X, avocatul spaniol a explicat că el şi clientul său nu vor accepta nici această pedeapsă dictată de UEFA pentru „comportament neadecvat“.

Ce a spus Josep Vandellos?

*E o decizie nedreaptă, mai ales dacă o comparăm cu decizia în cazul lui Şovre şi cu ceea ce a făcut Neymar, când a scris pe Instagram pentru arbitri «go f*** yourselves» (n.r. - în traducere, să vă ia naiba) şi a primit un meci suspendare. Să nu mai spunem de Luis Suarez, că a primit 4 luni suspendare, cât Colţescu, pentru că a muşcat un adversar. Nu sunt decizii consistente, nu se poate ca Neymar să primească o rundă şi, într-un caz în care s-a confirmat că nu există rasism, ci doar o conduită nepotrivită, să se aplice o sancţiune mult mai dură.

*Vom face apel, trebuie să continuăm drumul pe care l-am început şi să avem încredere că lucrurile vor fi bine. Apelul se face, în prima fază, la Comisia de Apel de la UEFA şi se poate ajunge la TAS (n.r. - Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne). Trebuie să fim precauţi, noi spunem toate argumentele în faţa Comisiei de Apel, vom vedea ce se întâmplă şi, dacă nu ne convine, mergem la TAS.

*Problema cu care ne confruntăm acum e timpul, n-am vrea ca decizia să fie dată după ce o parte a sancţiunii va fi trecut. Va trebui să cerem o suspendare a executării sancţiunii, vom vedea dacă se întâmplă sau nu, apoi vom merge la TAS şi vom vedea ce se întâmplă acolo.

*Decizia dată acum de UEFA e una care nu se susţine, n-are temei deloc din punct de vedere tehnic. Singura explicaţie e că numele lui Colţescu a apărut în public, iar cel al lui Şovre nu. Pe principiul ăsta, hai să-l executăm (n.r. - pe Colţescu), iar pe celălalt, pe care nu-l ştie nimeni, nu-l sancţionăm. Decizia în cazul lui Şovre e corectă. Nu e corectă cea în cazul lui Sebastian, asta e clar! TAS e ultima instanţă care decide.

*Eu cred că n-a fost conduită nepotrivită (n.r. - în cazul lui Colţescu) şi că nu trebuie niciun fel de sancţiune. Iar dincolo e suficient un avertisment, o mustrare. Trebuie să ne luptăm cu argumente, să-i convingem pe cei care trebuie să decidă, care sunt şi presaţi de mass-media.

*Nu cred că arbitri au cauzat scandalul. Decizia de a ieşi de pe teren şi de a face tot scandalul a plecat de la Pierre Webo (n.r. - antrenor secund Istanbul Başakşehir). Arbitri au avut un comportament exemplar, nu se poate spune acest lucru despre antrenorul lui Basaksehir (n.r. - Okan Buruk) şi antrenorul secund, Pierre Webo.

CITEŞTE ŞI:

Colţescu, iarăşi în atenţia planetei: Ce a scris presa internaţională despre suspendarea sa

Cum a scăpat Colţescu de acuzele de rasism: Avocatul lui a povestit totul în detaliu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite