Chelsea, noua regină a Europei! Tuchel i-a predat o lecţie de fotbal lui Guardiola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chelsea

Pe stadionul ”Dragao” din Porto, în prezenţa a 16.500 de suporteri, Manchester City şi Chelsea au oferit un festin fotbalistic.

De cele mai multe ori, marile finale nu oferă şi un spectacol pe măsura aşteptărilor, miza întâlnirilor înfluenţând de prea multe ori calitatea spectacolului.. Nu aceasta a fost situaţia la ultimul meci din acest sezon al Ligii Campionilor.

Sâmbătă seara, în a treia finală britanică din istoria competiţiei, Manchester City şi Chelsea au sărit peste perioada de tatonare şi au propus un fotbal atractiv încă din primul minut.

Încă din startul întâlnirii, City a pus stăpânire pe mijlocul terenului şi a lăsat impresia că este echipa care domină. De altfel, echipa lui Guardiolla a avut şi prima ocazie, dar şutul lui Sterling a fost blocat de portar. Avertizată de ratare, Chelsea s-a apărat mai atent şi a fost foarte periculoasă pe contaatac, iar Werner a irosit trei ocazii în doar 6 minute. Prima dată a luftat din mijlocul careului (10), după care a tras slab şi pe centru (14), pentru ca un minut mai târziu să nimerească plasa laterală (15). Cetăţenii puteau deschide şi ei scorul în minutul 27, când şutul lui Foden a fost blocat de Rudiger.

În minutul 39, Chelsea l-a pierdut Thiago Silva. Brazilianul s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Christensen, dar înlcouirea nu a destabilizat defensiva londonezilor

Singurul gol al meciui a fost înscris de Havertz (foto), în minutul 42, după ce a scăpat singur cu Ederson, în urma unei pase excepţionale a lui Mount. Tânărul jucător german (21 de ani) l-a driblat pe portarul lui Manchester City şi a înscris în poarta goală. 

Partea secundă a fost mult mai anostă. Tuchel a ucis meciul, Guardioala a fost incapabil să găsească soluţii. iar dominarea teritorială a lui City a fost în van. În.minutul 60, City l-a pierdut pe Kevin De Bruyne, după ce s-a accidentat la un impact cu Rudiger, acesta ieşind  de pe teren cu ochii în lacrimi. Pep l-a trmis în locul belgianlului pe Fernandinho, a mutat şi cu Aguero în locul lui Sterling, însă totul a fost în van, băieţii lui nu au fost în stare să găsească breşe în mecanismul defensiv advers.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinchenko - Silva, Gundogan, Foden - De Bruyne - Mahrez, Sterling Antrenor: Josep Guardiola

Rezerve: Steffen, Carson, Ake, Jesus, Aguero, Laporte, Rodri, Ferran Torres, Mendy, Fernandinho, Cancelo, Garcia

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rudiger - James, Jorginho, Kante, Chilwell - Havertz, Mount - Werner Antrenor: Thomas Tuchel

Rezerve: Kepa, Caballero, Alonso, Christensen, Pulisic, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite