Cezar Popescu a promovat cu Agen în prima ligă franceză de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilierul român Cezar Popescu a reuşit promovarea cu SU Agen în prima ligă franceză. Sorin Socol (Pau), Dan Dumitru şi Olivier Nier, antrenorul de treisferturi al României (Oyonnax), rămân în cursă, echipele lor urmând a disputa semifinalele.

În ultima etapă a sezonului regulat, Agen a pierdut (27-29) pe terenul lui Tarbes. Marea beneficiară a rundei cu numărul 30 a fost Pau, care a câştigat în deplasare, cu Auch, asigurându-şi prezenţa în semifinale. La Section Paloise evoluează şi căpitanul naţionalei României, Sorin Socol.

Echipă care a activat în trecut cu mult succes în elita campionatului de rugby al Franţei, Agen a terminat sezonul regulat în ProD2 pe primul loc, cu 105 puncte. În urma ei s-au clasat Lyon OU 94 puncte, La Rochelle 94 puncte, Oyonnax 89 puncte şi Pau 84 puncte.

De remarcat că la Oyonnax este antrenor, responsabil cu treisferturile, Olivier Nier, cel care face parte din staff-ul tehnic al echipei României. Şi că din lotul acestei echipe face parte internaţionalul român Dan Dumitru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite