Ce şi-au propus fetele de la handbal, după locul 3 la Mondiale: medalie la Jocurile Olimpice. Ce spune Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasarea pe locul 3 la CM 2015 a trimis România la Turneul preolimpic II, alături de Danemarca, Muntenegru şi Uruguay.

Pentru că a prins careul de aşi la Mondialele recent încheiate, România va găzdui turneul de calificare pentru JO 2016, la Cluj, în luna martie. La finalul preliminariilor, primele două clasate din grupă vor obţine biletele pentru Rio de Janeiro.

În acest moment, şase naţionale (Brazilia, Norvegia, Spania, Angola, Argentina şi Coreea de Sud) sunt calificate pentru JO 2016, iar alte şase formaţii vor ajunge în Brazilia după cele trei turnee preolimpice. România are trei participări la JO (1976, 2000 şi 2008), iar ultima a venit după ce am găzduit preliminariile, la Bucureşti. Atunci, româncele au învins Japonia (44-21), Ungaria (31-29) şi Polonia (27-26). 

„Sper din tot sufletul ca România şi Muntenegru să meargă la Olimpiadă. N-am nimic cu Danemarca, dar joc în Muntenegru şi mă simt foarte bine acolo şi vreau să mergem împreună la Olimpiadă“, a spus Cristina Neagu despre grupa de calificare de acum. 

Iar preşedintele FRH, Alexandru Dedu, are gânduri mari pentru JO 2016, deşi tricolorele n-au depăşit niciodată locul 7 la JO: „Dacă ajungem la Rio, vom lupta pentru o medalie“.

La JO 2016, turneul de handbal feminin va include două grupe de câte şase echipe din care se vor califica în următoarea fază câte patru formaţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite