Ca la Barcelona: Josep Guardiola a vorbit într-un interviu despre strategia pe care o va aplica la Bayern München

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola despre contribuţia sa la FC Barcelona FOTO Arhivă personală/Facebook
Josep Guardiola despre contribuţia sa la FC Barcelona FOTO Arhivă personală/Facebook

Josep Guardiola, antrenorul care o va prelua pe Bayern München începând cu sezonul următor, a vorbit despre contribuţia lui la FC Barcelona şi despre planurile sale de viitor.

Tehnicianul în vârstă de 41 de ani a acordat un interviu pentru FIFA, în care a comentat principalele lucruri dezbătute despre el în presă. Acesta a povestit cum a resimţit plecarea sa de la Barcelona, din vara anului trecut: „La un moment dat, ajunsesem la un punct în care m-am hotărât să zic: «Gata, ajunge!». Familia merită o atenţie mai mare. Acum trecem printr-o aventură, ne dăm seama cum e să trăieşti altfel“.

„Mi-e dor de orele petrecute pentru a găsi primul 11“

Guardiola a recunoscut însă impactul pe care îl are fotbalul în viaţa lui: „Îmi lipseşte jocul în sine, tot ce îl înconjoară. Mi-e dor de efortul pe care-l depui pentru a-ţi cunoaşte următorul adversar, de orele pe care le petreci în încercarea de a găsi cea mai bună echipă pentru a câştiga un meci. Sunt motivele pentru care am rămas în fotbal, după ce mi-am încheiat cariera de jucător. Jocul în sine te atrage înapoi în fenomen“.

„Am moştenit o filosofie şi am transmis-o mai departe, nimic nu e mai frumos“

Catalanul a mărturisit care sunt lucrurile de care se simte atras într-un proiect fotbalistic nou: „Senzaţia că e dorit e cea mai importantă din viaţa oricărui individ. În fotbal, ca antrenor, vrei să fii sigur că toţi cei din club te doresc şi că te vei simţi bine acolo. Când mi-am început cariera la Barcelona nu mă gândeam că sunt obligat să câştig trofee, ci mă simţeam bine şi i-am făcut pe jucători să dea totul pentru a învinge în fiecare meci. Cel mai bun cadou pe care aş putea să-l primesc e ca lucrurile să meargă bine la fostul meu club. Am moştenit un mesaj, o filosofie, am reuşit să transmit mai departe şi nimic nu poate fi mai frumos“.

Problemele de sănătate cu care se confruntă antrenorul Barcelonei, Tito Vilanova, nu l-au lăsat indiferent pe Guardiola: „Sunt foarte afectat, dar ştiu că e pe mâini bune şi că beneficiază de cel mai bun tratament medical. Sunt convins că va fi protejat de club şi că familia îl va ajuta să treacă peste aceste probleme“.

Secretul succesului: „Pasaţi mingea la un alt tip cu tricoul de aceeaşi culoare“

Viitorul antrenor al lui Bayern München a vorbit despre tactica pe care a a aplicat-o pe vremea când antrena Barcelona şi pe care vrea să o abordeze şi la echipa din Bundesliga: „Voi încerca să aplic aceeaşi filosofie pe care am avut-o ca antrenor şi jucător: «Atacaţi cât puteţi de bine, ţineţi mingea şi pasaţi-o la un alt tip care are un tricou de aceeaşi culoare»“.

În încheiere, Guardiola şi-a exprimat părerea despre probabilitatea ca gruparea de pe Camp Nou să rateze titlul de Primera División: „Multe, prea multe lucruri ar trebui să se strice la Barcelona pentru ca ei să rateze acest titlu. Nu zic că echipele din Madrid sunt incapabile de a câştiga meciurile rămase, însă nu văd cum Barcelona ar putea pierde multe jocuri. Fotbaliştii sunt obişnuiţi să câştige şi au foarte multe calităţi. Lupta pentru titlu în «La Liga» s-a cam încheiat în acest sezon“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite