Bucureştiul urcă în topul oraşelor cu Maratoane Internaţionale: Cursa a obţinut promovarea într-o categorie superioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semimaraton

Bucharest Running Club a anunţat obtinerea statutului de Bronze Label din partea IAAF ( Asociatia Internaţională a Federaţiilor de Atletism), certificare acordată Maratonului Bucureşti.

Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România omologate internaţional, a susţinut o conferinţă de presă pentru a anunţa calendarul evenimentelor şi noutăţile pentru anul 2018.

Au luat cuvântul:

*Zsolt Gyongyossy, Secretar de Stat, Ministerul Tineretului şi Sportului

*Franz Weiler, Preşedinte Director General UNIQA Asigurări

*Bogdan Popa, Vicepreşedinte Direcţia Operaţiuni şi IT Raiffeisen Bank

*Laura Barbu, Director Brand& Marketing Communication Vodafone România

*Mirela Burlacu,PR& Marketing Manager Hilton Athenee Palace

*Elena Gheorghiţă, Marketing Manager, Hervis România

*Ioana Stanciu, Marketing& PR Manager, Hervis Romania

*Augustin Iancu,secretar General, Federaţia Română de Atletism

*Valeria Răcilă van Groningen, Preşedintele Bucharest RUNNING CLUB

*Paolo Ottone, Director General Bucharest RUNNING CLUB.

Calendarul Bucharest Running Club pentru anul acesta este: 

*1 aprilie-UNIQA Asigurări Bucharest 10K&FAMILY RUN

*12-13 mai-Volkswagen Bucharest HALF MARATHON

*13-14 octombrie-Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON. 

Bucharest RUNNING CLUB anunţă obţinerea statutului de Bronze Label din partea IAAF (Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism), certificare acordată Maratonului Bucureşti.

UNIQA Asigurări Bucharest 10k& FAMILY RUN deschide sezonul evenimentelor de alergare lansând provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi şi de a alerga împreună, în paralel cu atleţii români şi străini de elită,îmbinând performanţa – 10 kilometri cursă acreditată şi inclusă în calendarele internaţionale – cu distracţia în familie. 

Ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run care vor fi pe 1 aprilie in Parcul Izvor alături de familiile lor sunt: Alina Dumitru, Camelia Potec, Andreea Raducan, Viorica Susanu, Georgeta Andrunache-campioane olimpice, realizatorii radio-TV Eli Roman (Realitatea TV), Mihai Rădulescu (TVR) Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro).

“Ne bucurăm să fim, pentru al treilea an consecutiv, alături de Bucharest RUNNING CLUB în organizarea acestui eveniment şi să sărbătorim bucuria practicării sportului împreună cu cei dragi. Cum poate fi mai plăcut pentru copii să descopere lumea dacă nu prin mişcare în aer liber alături de familie şi prieteni? UNIQA încurajează adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi sportiv încă din copilărie şi doreşte ca totul să se desfăşoare şi în deplină siguranţă, de aceea, la finalul anului 2017 am demarat campania Supercopilăria, o campanie de educare şi informare pentru prevenirea accidentelor la copii. Până în prezent am ajuns la peste 200 de copii preşcolari din 10 grădiniţe din Bucureşti care au învăţat prin joc cum pot preveni situaţiile periculoase, iar acţiunile noastre vor continua pe tot parcursul acestui an. Vă aşteptăm pe www.supercopilăria.ro cu sfaturi pentru sănătate şi prevenţie, dar şi la alergare în Parcul Izvor pe 1 aprilie! , a declarat Franz Weiler, Preşedinte Director General, UNIQA Asigurări.

La ediţiile din 2018 ale Volkswagen Bucharest HALF MARATHON şi Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON se va pune un mare accent pe extinderea traseelor pentru o experienţă cât mai plăcută pentru alergători. 

“Sportul este despre pasiune, despre echipă, despre excelenţă, valori promovate de Volkswagen. Susţinem mobilitatea şi mişcarea şi ne bucură mult să vedem interesul în creştere a publicului din România pentru astfel de competiţii”, declară Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen România.” A declarat Bogdan Florea, Brand manager Volkswagen Romania

Ramona Zanfirescu, Purtator de cuvant OMV Petrom: „Susţinem acest proiect încă din 2012 şi sperăm ca toţi participanţii să se bucure de experienţa minunată a trecerii liniei de sosire. Este o oportunitate pentru noi toţi, inclusiv pentru angajaţii OMV Petrom, de a opta pentru un stil de viaţă sănătos.”   

“Maratonul este sportul în care toţi membrii familiei pot participa – fie că aleargă, fie că încurajează – toţi au posibilitatea să fie parte la un eveniment de masă devenit emblematic pentru Bucureţti şi, de ce nu, pentru România. Credem că prin acest eveniment reuşim să inspirăm oamenilor valori specifice unei vieţi sănătoase, active, cu implicare socială şi preocupări de dezvoltare durabilă“, a declarat Bogdan Popa, vicepreşedinte directia Operaţiuni şi IT Raiffeisen Bank.

“Vodafone Romania este deja un partener tradiţional al Bucharest RUNNING CLUB, implicându-se în fiecare an în susţinerea acestor competiţii sportive care reuşesc să adune mii de oameni la linia de start. Ne implicăm în fiecare an în susţinerea acestei sărbători a sportului şi ne bucurăm să fim şi în 2018 alături de organizatori, atât ca partener de comunicaţii şi sponsor, cât şi prin promovarea evenimentului în rândul colegilor noştri“,  a declarat Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication Vodafone România.

“În ton cu misiunea Bucharest Running Club de a dezvolta o comunitate de oameni sănătoşi şi responsabili civic, Athénée Palace Hilton continuă şi în 2018 programele demarate anul trecut, precum “Meet with Purpose” - ce încurajează responsabilitatea socială, exerciţiile fizice şi alimentaţia echilibrată, şi acţiunile de încurajare a turismului sportiv şi de promovare a Bucureştiului ca destinaţie, prin platforma Hilton Auctions şi prin pachetele de cazare speciale, adresate tuturor celor care iubesc sportul şi vor să participe la competiţiile Bucharest Running Marathon.” a declarat Mirela Burlacu, PR &Marketing Manager, Hilton Athenee Palace.

“Este deja tradiţie pentru Hervis Sports să se implice în evenimentele dedicate pasionaţilor de sport, evenimente care, prin amploarea pe care au luat-o de la un an la altul, reprezintă mai mult decât o simplă alergare. Hervis Sports este şi în 2018 partener tehnic Bucharest RUNNING CLUB, oferind tricourile pentru 10K&FAMILY RUN. Alergarea, în sine, este un sport care poate fi practicat la orice vârsta, de către oricine. Însă acum discutăm despre familie, despre timp de calitate petrecut împreună şi un stil de viaţă mai sănătos. Este alegerea făcută de cei care doresc să influenţeze pozitiv, prin puterea exemplului, copiii din jurul lor. Ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noştri, le alocăm cele mai importante resurse, ne interesează viitorul lor, motive în plus pentru a ne implica în 10K&FAMILY RUN, deoarece este vorba despre iubire, despre un stil de viaţă mai sănătos, despre dăruire şi despre bucuria de a ne crea amintiri unice împreună. “, a declarant Elena Gheorghiţă, Marketing Manager Hervis România.

“Mulţumim tuturor sponsorilor şi partenerilor instituţionali pentru suportul constant, fiind parteneri activi în organizarea evenimentelor Bucharest RUNNING CLUB. Totodată doresc să mulţumesc alergătorilor care participă la evenimentele BRC, perseverenţa şi determinarea tuturor este emoţionantă şi ne motivează să organizăm competiţii cât mai atractive şi în condiţii de maximă siguranţă.” a declarat Valeria Răcilă van Groningen, Preşedinta Bucharest RUNNING CLUB.

“Competitiile Bucharest RUNNING CLUB sunt pe bucket list-ul multor alergători, români şi străini deopotrivă, dovada fiind evoluţia numărului de participanţi de la an la an. Astfel, pentru 2018, împreună cu Municipalitatea, ne concentrăm pentru a îmbunătăţi traseele competiţiilor, pentru a fi cât mai rapide, capabile să combine viteza şi fluenţa tehnică cu frumuseţile capitalei. Vrem să sporim experienţa alergătorilor prin îmbunătăţirea logisticii pre şi post cursă, un Sport Expo cât mai dinamic şi interactiv pentru participanţi.” a declarat Paolo Ottone, Director General Bucharest RUNNING CLUB.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite