Bărboianu: „A fost o presiune enormă. Nu credeam că voi juca vreodată la retrogradare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul craiovean de 22 de ani a marcat ultimul gol stagional al Universităţii, în prelungirile partidei cu Oţelul. Ştefan Bărboianu s-a aflat la prima sa reuşită din sezonul recent încheiat şi speră să spargă gheaţa şi la naţionala de tineret.

Ultimul jucător al Ştiinţei care a părăsit stadionul de la Severin după victoria cu Oţelul a fost mijlocaşul Bărboianu. Acesta a rămas aproape două ore la testul antidoping şi a ajuns la Craiova pe finalul minipetrecerii oferite de patronul Mititelu pentru salvarea de la retrogradare.

„Adevărul“: Aţi scăpat de retrogradare în ultima etapă. Cum a fost finalul de sezon?

Ştefan Bărboianu: Foarte dificil. Am simţit o presiune enormă. Nu am putut dormi în noaptea de dinaintea partidei cu Oţelul. Îmi aduc aminte că am plâns în 2005, când echipa a retrogradat, dar nu credeam vreodată că voi ajunge să joc un meci cu o astfel de miză. Bine că ne-am salvat.

Ai marcat primul tău gol al sezonului în ultima etapă.

Am mai dat un gol sezonul trecut, cu Iaşi, în prima etapă, iar acum în ultima. Nu sunt un marcator. Rolul meu e altul. A făcut bine Alex (Piţurcă - n.r.) că a ţinut de minge, iar când mi-a pasat nu am mai stat pe gânduri şi am tras puternic, cu şiretul, la colţul lung. Acum sper să înscriu şi pentru echipa naţională de tineret.

Joci fundaş dreapta, fundaş stânga şi mijlocaş. Unde te simţi cel mai bine?

La mijlocul terenului, la închidere, unde joc acum. Acesta este postul care îmi place. Dar, la naţionala de tineret, sunt fundaş dreapta, iar domnul Săndoi m-a folosit şi pe stânga. Până la urmă trebuie să joci acolo unde este nevoie.

Cum ţi s-a părut Reghecampf ca antrenor?

S-a văzut că a jucat mult timp afară. Are o altă mentalitate. De la început a vorbit frumos cu noi, a lucrat foarte mult la capitolul psihic şi asta ne-a ajutat. Înainte de meci ne-a motivat însă şi filmuleţul de câteva minute pe care l-am văzut în vestiar, cu momentele bune şi rele din acest sezon. La mulţi ne-au dat lacrimile.

Cu ce antrenor de la Craiova ai lucrat cel mai bine?

Cu Nicolo Napoli. Ajunsese să ne cunoască foarte bine, ne înţelegeam din priviri pe teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite