Avem victorii şi fără Halep: Jaqueline Cristian, în sferturi, la Nur-Sultan. Ruse, meci mare, la Chicago

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ruse
Gabriela Ruse

În această săptămână, sunt în desfăşurare ultimele competiţii dinainte de Indian Wells (4-17 octombrie), turneu care va aduna crema tenisului feminin la start.

Până să vedem cum se vor descurca Simona Halep (15 WTA) şi Emma Răducanu (22 WTA) la „BNP Paribas Open“, în California, avem nişte rezultate îmbucurătoare din partea celor două românce care evoluează la Astana Open şi la Chicago Fall Tennis Classic. Prima întrecere, de categoria WTA 250, e găzduită de Nur-Sultan (Kazahstan), în timp ce competiţia de la Chicago (SUA) e de categoria WTA 500.

La Nur-Sultan, Jaqueline Cristian (23 de ani, 126 WTA) a avansat deja, în sferturi, după ce a trecut de Vikhlyantseva (170 WTA), scor 4-6, 7-5, 6-2, şi de Burel (79 WTA), scor 6-7, 6-1, 6-2. În turul următor, românca o va întâlni pe Aleksandra Krunic (Serbia, 28 de ani, 166 WTA). Învingătoarea acestui duel va merge în semifinale, unde va da fie de Gracheva (88 WTA), fie de Van Uytvanck (89 WTA).

La Chicago, o competiţie cu un tablou mult mai puternic, unde favorita numărul 1 e Elina Svitolina (6 WTA) şi printre participante se află Bianca Andreescu (20 WTA) şi Garbine Muguruza (9 WTA), Gabriela Ruse (23 de ani, 98 WTA) a avut un start foarte bun. În primul tur, a trecut de Camila Giorgi (37 WTA), scor 6-4, 6-2. Giorgi a câştigat Rogers Cup, în august, însă de atunci are trei înfrângeri în trei partide.

Pentru Ruse urmează, astăzi, după ora 17.00 (Digi Sport 2), confruntarea cu Kateryna Kozlova (Ucraina, 27 de ani, 140 WTA). Învingătoarea va juca, în optimi, cu Svitolina (6 WTA) sau cu Anisimova (82 WTA).

Ruse traversează un sezon foarte bun, cu 27 de victorii şi 13 înfrângeri, în care a luat titlul, la Hamburg, şi a jucat finala, la Palermo. Astfel, sportiva din România a intrat, în premieră, în Top 100 mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite