Australian Open 2015. Mătuşa Irinei Begu îşi aminteşte: “Irina şi Simona au fost ambiţioase de mici. Nici la cărţi nu vroiau să piardă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu, Alexandra Cadantu si Simona Halep FOTO Facebook
Irina Begu, Alexandra Cadantu si Simona Halep FOTO Facebook

Irina Begu şi Simona Halep îşi continuă marşul la Australian Open: s-au calificat în optimile de finală. Mătuşa Irinei, Aura Wagner, le ştie de mici pe amândouă.

De 18 ani, de pe vremea Irinei Halep şi a Ruxandrei Dragomir, nu a mai trăit România o asemenea performanţă la un turneu de Grand Slam. Pentru prima dată din 1997 încoace, două romance, Simona Halep şi Irina Begu, s-au calificat în optimile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, Australian Open. Copiii talentaţi de ieri s-au transformat în campionii de azi.
Dincolo de calificarea în optimi, pe cele două jucătoare românce le leagă mult mai multe. Colege de generaţie, Simona Halep (24 de ani) şi Irina Begu (25 de ani) s-au intersectat de foarte multe ori pe terenul de tenis, dar şi în afara lui. Au participat la aceleaşi turnee de junioare, au făcut pereche în concursurile de dublu, au câştigat titluri europene cu echipa sau individuale, iar acum sunt coechipiere în echipa de Fed Cup. Iar acum, tot împreună, au ajuns între cele mai valoroase 16 jucătoare de tenis de la Australian Open.

"Fac România fericită"
”Simt o mare satisfacţie să pot vedea ceea ce Irina şi Simona dovedesc. Este chiar minunat, pentru că ceea ce am anticipat pentru ele de când erau micuţe şi necunoscute s-a împlinit. Uite că astăzi fac România fericită”, ne-a declarat Aura Wagner, mătuşa Irinei Begu, cea care i-a pus practic racheta în mână jucătoarei noastre şi care, însoţind-o de multe ori la concursuri în juniorat, s-a apropiat şi de Simona Halep. Stabilită în Germania, ea îşi reaminteşte cum erau copilele Irina şi Simona: ”E foarte simplu: erau foarte ambiţioase şi foarte devotate în tot ceea ce făceau. Erau foarte cuminţi, ascultătoare şi pline de ambiţie. Chiar şi la jocurile de cărţi aveau ambiţia de a câştiga!”, îşi aminteşte Aura Wagner. Evident, din prea mare dorinţă de a câştiga, uneori, la ambele fetiţe, înfrângerile aduceau cu ele şi lacrimile. ”Fiind foarte ambiţioase, bineînţeles că uneori curgeau şi lacrimile. Însă după aceea, motivaţia lor era şi mai mare”, mai spune Wagner.

"Irina era în stare să stea toată ziua la teren"
Interesant este că ambele jucătoare au început tenisul în jurul vârstei de 4 ani. Irina a făcut-o în Germania, pe când era la mătuşa ei, fostă jucătoare profesionistă, în prezent antrenoare de tenis. Ea avea tenisul în ”sânge”: ”Irina şi-a dorit acest lucru, şi-a dorit să joace tenis. Era în stare să stea toată ziua pe teren lângă mine. Îi plăcea atât de mult, încât nu îi mai era foame, sete sau altceva, de frică să nu o trimit acasă”, îşi aminteşte Aura Wagner.
Ca orice copil de această vârstă şi Irina a început de jos, cum se spune: ”La început, era numai la cules de mingi. Devenise specialistă. Însă în scurt timp atât m-a bârâit că trebuie să joc şi cu ea, că am făcut-o. Asta a fost dorinţa ei. Iar în scurt timp chiar reuşea fără probleme să joace singură la perete! Anticipa foarte bine şi acumula cu uşurinţă mişcările. Juca uneori singură, însă o integram foarte des în grupele de copii pe care îi antrenam”, a mai spus, în exclusivitate pentru Click!, Aura Wagner.

Halep a început ca "însoţitor" al fratelui
Nici la Simona Halep lucrurile nu au fost cu mult diferite. Avea în jur de patru ani şi jumătate când a început, din joacă, tenisul. Îl însoţea pe fratele ei mai mare la antrenamente şi, din simplu însoţitor a devenit colegă de antrenament şi, ulterior, starul unei ţări întregi. Era atât de valoroasă încât la 6 ani era legitimată la Constanţa, iar la 7 ani şi jumătate juca deja în concursuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite