Andrei Cristea:„Am «citit» Steaua“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Cristea
Andrei Cristea

Andrei Cristea le cere colegilor săi atenţie maximă la Nicoliţă, Kapetanos şi Bogdan Stancu. Pe când juca la , vârful a marcat în Ştefan cel Mare la ultima victorie a roş-albaştrilor pe terenul rivalei, scor 1-0, în august 2004.

„Adevărul": Egalul de la CFR v-a tăiat din elan pentru meciul cu Steaua?

Andrei Cristea:
Meritam să câştigăm la Cluj, dar nimic nu ne poate tăia din elan când e vorba de un meci cu Steaua, care e cel mai important joc din fotbalul românesc, indiferent de context.

Mai citiţi şi:

Ţălnar îl vrea pe Dolha

Dănciulescu: "Borcea poate să le dea şi un milion, banii nu contează"

Lumea spune că apărarea Stelei este cea mai slabă din ultimele sezoane...

Nu e deloc aşa! Păi câte goluri au primit de când a început returul de sunt aşa slabi? Astea sunt poveşti! Am descifrat jocul lor, mizează mult pe Nicoliţă, Kapetanos şi Bogdan Stancu. Trei fotbalişti foarte periculoşi.

Pentru tine, cât contează să dai gol împotriva Stelei, având în vedere că ai marcat în ultima lor victorie în Ştefan cel Mare?

Da, îmi amintesc de meciul acela, dar cu victoria aia o să rămână! (râde). Steaua a fost o etapă în cariera mea. Nu am resentimente şi nici regrete, dar acum tot ce contează este Dinamo. Mi-aş dori să dau gol, deşi cel mai important este să batem, nu contează cum sau cine dă gol.

Ţi-ai revenit după accidentarea de la Cluj?

Nu sunt sută la sută refăcut, dar nici nu vreau să gândesc că aş putea rata un asemenea meci. Toţi cei care suntem loviţi strâgem din dinţi să jucăm. Vrem să-i facem fericiţi pe suporteri. Sper că vor umple stadionul şi vor face o atmosferă infernală pentru stelişti.

O victorie contra Stelei echivalează cu ce?

Nici nu ştiu cu ce... poate cu un titlu. (râde). Am exagerat puţin, dar ştii cum se spune printre dinamovişti, că dacă retrogradezi, dar ai bătut Steaua, tot nu e un sezon compromis.

10 goluri a marcat Andrei Cristea pentru Steaua în campionat în 52 de meciuri.

10 goluri a marcat Andrei Cristea pentru Dinamo în campionat în 26 de meciuri.

"Steaua a fost o etapă în cariera mea. Nu am resentimente şi nici regrete, dar acum tot ce contează este Dinamo. "
Andrei Cristea
atacant Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite