Ancuţa Bobocel adoră obstacolele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamovista a câştigat concursul de la Stuttgart, la 1.500 de metri, însă obiectivul rămâne baremul pentru Mondialele în aer liber din Coreea de Sud. Sportiva din Drobeta Tr. Severin nu va renunţa la proba în care s-a consacrat ca junioară, 3.000 de metri obstacole. În funcţie de rezultatul de la CE indoor, ea ar putea alerga şi 1.500 m.

Considerată o speranţă a atletismului românesc, Ancuţa Bobocel (23 de ani) a debutat cum nu se poate mai bine în sezonul 2011, câştigând Cupa Sparkassen de la Stuttgart. Nu în proba de 3.000 de metri obstacole, în care a înregistrat majoritatea succeselor sale - aceasta nici nu figurează, de altfel, în programul concursurilor de sală -, ci pe aceea de 1.500 de metri. Campioana europeană Under 23 s-a impus în 4 minute, 8 secunde şi 13 sutimi, devansându-le pe franţuzoaica Franjanteino Felix (4:08,76) şi pe americanca Irene Jelegat (4:10,70).

Şase zile mai târziu, în aceeaşi probă, Bobocel a ocupat locul 4 la PSD Bank Meeting de la Düsseldorf, la 5,28 secunde de câştigătoare, etiopianca Abeba Arigawi. "Niciun concurs nu seamănă cu celelalte. Nu am fost într-o dispoziţie prea bună la Düsseldorf. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Cred că am avut şi o săptămână mai aglomerată. Am fost a doua în prima parte a cursei, cam o mie de metri, când am avut iepure. Pe final, ritmul a fost ridicat", a declarat atleta pentru "Adevărul", la revenirea acasă. Apariţia ei în probele de 800 de metri, la Grand Prix-ul de sală bucureştean, respectiv de 1.500 de metri au dat naştere la tot felul de speculaţii, existând chiar voci care anunţau că va renunţa la proba de 3.000 de metri obstacole, cea în care a cucerit două medalii de argint la Mondialele de junioare.

Se decide după europenele de sală

Întrebată dacă este adevărat, Ancuţa Bobocel a zâmbit, iar apoi a răspuns: "Toată lumea m-a întrebat acest lucru. Nu este adevărat! Nu am renunţat la obstacole, doar că această probă nu se aleargă în sală aşa că am decis să particip la 800 şi la 1.500 de metri. Obiectivul meu pentru 2011 este să-mi fac baremul la obstacole, pentru Mondialele în aer liber din Coreea de Sud. Nu ştiu dacă voi alerga 1.500 de metri şi după sezonul indoor. Voi vedea ce voi face la Europenele de sală de la Paris, iar în funcţie de rezultat voi lua o decizie".

Bobocel recunoaşte că este mult mai dificil să alergi obstacole, dar şi că la 1.500 de metri concurenţa este mai mare. "Puţine sportive se încumetă să participe la 3.000 de metri obstacole. E o probă tehnică, în care se poate întâmpla orice. Nu alergi pe culoarul tău, ci grupat, alături de celelalte concurente. Dacă a căzut cineva în faţa ta, la trecerea peste obstacol, nu mai poţi evita... Mi s-a întâmplat. E mai greu, dar îmi place", a mărturisit Bobocel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite