ANALIZĂ Vrem la Euro 2020 de pe ultimul loc: Dovada că ne-am păcălit şapte luni cu un clasament mincinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul e că, în grupa F, dintre echipele care au contat în lupta pentru calificare, tricolorii au fost cei mai slabi până acum.

România vrea la Euro 2020, însă realitatea rezultatelor înregistrate până acum ne spune că, în afară de formaţii liliputane, precum Feroe şi Malta, Stanciu şi compania nu sunt în stare să bată pe nimeni!

E un adevăr dureros pe care stafful naţionalei şi-a permis să-l ascundă din martie, de când au început preliminariile, până acum. Asta deoarece, programul României a fost în aşa fel, încât patru dintre primele şapte meciuri au fost cu Insulele Feroe şi cu Malta. Iar confruntările de foc, cele care contează cu adevărat pentru calificare, au fost înghesuite în ultimele trei etape. Această serie a început de marţi, cu remiza de pe „Arena Naţională“ cu Norvegia (1-1) şi va continua, luna viitoare, cu „dubla“ cu Suedia la Bucureşti (15 noiembrie) şi cu Spania la Madrid (18 noiembrie).

„Cred în această calificare, le-am transmis-o şi băieţilor şi, dacă avem această determinare (n.r – ca în meciul cu Norvegia), credeţi-mă că vor scoate patru puncte din aceste două jocuri şi ne vom califica. Cum au făcut Norvegia şi Suedia, putem să facm şi noi egal în Spania. Prima data, trebuie să ne gândim la meciul cu Suedia, e cel mai important. Dacă vedem România ca în meciul cu Norvegia, n-am nici cel mai mic dubiu că vom câştiga meciul cu Suedia! Noi avem doar varianta victoriei şi vom juca doar la victorie“, a spus selecţionerul Cosmin Contra după remiza de marţi seară cu Norvegia.

Din păcate, declaraţiile sale pot fi catalogate drept vorbe goale. Iar asta dacă vrem să fim eleganţi! Contra a lăudat prestaţia echipei cu Norvegia, însă şi acesta a fost un meci în care tricolorii au fost dominaţi de adversari mai bine de o repriză! Iată doar statisticile primei părţi:

*Raportul posesiei a fost de 63% - 37% în favoarea Norvegiei.

 *După 45 de minute, în dreptul României erau trecute 113 pase reuşite, în timp ce adversarii aveau un total de 274 de pase corecte!

 *La pauză, raportul cornerelor era de 3-1 pentru naţionala pregătită de Lars Lagerback.

„La ce au jucat norvegienii în această repriză, singurul lucru care le-a lipsit a fost golul“, a fost concluzia comentatorului de limbă engleză. Chiar dacă, într-adevăr, în partea secundă, România a jucat mai bine şi a fost la câteva minute de o victorie mare, per ansamblu, ceea ce a fost cel mai bun meci al tricolorilor în această campanie a arătat că suntem departe de un fotbal de calitate!

„Era nedrept să câştigăm“

De altfel, aceasta a fost concluzia la care au ajuns majoritatea celor care au comentat scorul final al meciului cu Norvegia. „Era nedrept să câştigăm, la ce ocazii au avut înainte norvegienii. Ca să nu mai vorbim de posesie şi de problemele pe care ni le-au pus în atac în partea dreaptă a lor, stânga a noastră. Scorul final a fost corect! Ne-au dominat şi la duelurile individuale în acest meci. Adevărat, am avut nişte contraatacuri foarte bune, pe care, din păcate, nu le-am fructificat. Hai să fim serioşi, să ne uităm bine la meci şi să fim obiectivi, nu subiectivi. Bine, era extraordinar dacă am fi câştigat“, a spus Ioan Andone la Digi Sport.

Fără Feroe şi Malta, eram „morţi“

Şi, dincolo de părerile şi analizele oamenilor din fotbal, realitatea rezultatelor de până acum ne spune că, fără Feroe şi Malta în această grupă, am fi avut două puncte mari şi late! Şi am fi ocupat ultimul loc, după Spania, Suedia şi Norvegia, fiind cea mai slabă echipă dintre cele patru care au atacat calificarea la Euro 2020!

Cum ar fi arătat grupa F fără Feroe şi Malta

Etapa I

Suedia – România 2-1

Spania – Norvegia 2-1

Etapa a II-a

Norvegia – Suedia 3-3

Etapa a III-a

Norvegia – România 2-2

Etapa a IV-a

Spania – Suedia 3-0

Etapa a V-a

România – Spania 1-2

Etapa a VI-a

Suedia – Norvegia 1-1

Etapa a VII-a

Norvegia – Spania 1-1

Etapa a VIII-a

Suedia – Spania 1-1

România – Norvegia 1-1

Clasament

1. Spania 5 3 2 0 9-4 11

2. Suedia 5 1 3 1 7-9 6

3. Norvegia 6 0 5 1 9-9 5

4. România 4 0 2 2 5-7 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite