ANALIZĂ Ce post TV are cea mai bogată grilă de programe sportive: Digi a fost detronat de pe primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentele sportive fac ratinguri foarte bune. FOTO: Mediafax
Evenimentele sportive fac ratinguri foarte bune. FOTO: Mediafax

„Adevărul“ a făcut o analiză pentru a vedea cum îşi vor împărţi posturile evenimentele sportive în noul sezon. Concluzia: avem nou lider, un canal care tocmai a împlinit patru ani.

Vara se apropie de final, iar, în mod tradiţional, odată cu începerea toamnei ratingurile cresc, fiindcă lumea petrece mai mult timp acasă, în faţa televizoarelor.

Tocmai de aceea, „Weekend Adevărul“ a făcut o analiză pentru a vedea cum îşi vor împărţi posturile evenimentele sportive în noul sezon. Mai ales că, în ultimele luni, s-au făcut mişcări importante pe piaţa media. Spre exemplu, Antena 1 şi-a desfiinţat secţia Sport, iar odată cu achiziţionarea drepturilor TV ale Ligii I de către Intel Sky Broadcasting, postul de la Băneasa nu mai transmite nici Liga I. 

Dolce a luat tot

La patru ani de la lansare, Dolce a reuşit să detroneze Digi, devenind canalul cu cea mai bogată grilă de evenimente sportive din România. Cireaşa de pe tort a fost obţinerea drepturilor de televizare pentru câte patru meciuri pe etapă din Liga I, începând din această săptămână.

Digi se laudă cu Spania

„Regina“ posturilor de sport din România până acum câteva luni, Digi Sport a rămas fără Liga I, dar s-a repliat şi a luat drepturile partidelor din preliminariile Euro 2016. Totuşi, de acum, campionatul spaniol e „piesa de rezistenţă“ a postului, în condiţiile în care Digi îl televizează în exclusivitate în România.

TVR, canalul echipelor naţionale

Postul public speră să dea lovitură cu meciurile tricolorilor din preliminariile Euro 2016 pe care le va transmite live, în exclusivitate. Audienţe bune vor face şi mondialele de gimnastică şi de handbal feminin, evenimente la care România se va prezenta cu şanse la medalii. În schimb, TVR nu va mai televiza Liga a II-a, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut. 

Pro TV mizează pe cupe

Postul din Pache Protopopescu a rămas fără campionatul Olandei pe care îl transmitea prin sport.ro, însă mizează, în continuare, pe Cupa României şi pe Cupa Angliei. Cu prima competiţie a făcut ratinguri foarte bune, începând cu semifinale.

Canale
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite